zaterdag 20 augustus 2011

Workshop kleuren met distress-ink

Goedemorgen allemaal,

Op 3 september a.s. wil ik heel graag deelnemen aan de workshop kleuren met distress-ink bij Hobbidee in Breda. Tot nu toe zijn er echter nog te weinig aanmeldingen om de workshop door te laten gaan. Woon je dus in de buurt van Breda (ik kom zelf uit Eindhoven) en heb je ook zin in een ochtendje (9:30 - 12:00) distress ink? Het zou erg leuk zijn als je je dan gewoon inschrijft. Gezellig medebloggers ontmoeten en hopelijk veel leren. Het enige belang dat ik zelf bij deze 'oproep' heb, is dat de workshop die ik graag wil volgen gewoon door kan gaan. Verder heb ik geen andere belangen hierbij.

vrijdag 12 augustus 2011

Knotsgekke Kaarten en Scrapdagen Den-Bosch

Gisteren ben ik, dankzij de gewonnen toegangskaart van Hobbystempels, een dagje naar de Brabanthallen geweest. Ik had vooraf een lijstje gemaak van artikelen die ik toch eigenlijk wel heel graag wilde hebben, en dat is goed gelukt. Dit zijn mijn nieuwe aankopen:















Ook ben ik o.a. Chantal tegen gekomen. Chantal en ik bezoeken al lange tijd elkaars blog en ook heb ik eens een candy bij haar gewonnen. In een andere stand liep ik zomaar tegen Joyce en Jolanda aan; ook nog nooit eerder gezien. Het was wel heel leuk en heel gezellig om zo eens wat bloggers tegen te komen.

Verder was het onwijs heet in de Brabanthallen. De ene keer ruikt het er naar vee, de andere keer valt continue de stroom uit en gisteren was het dus bloedheet. En zo is het elke keer wat, maar ik heb er geen spijt van dat ik nog eens gegaan ben. Het was een geslaagde dag.

woensdag 10 augustus 2011

Zomertag

Ik heb me eens buiten mijn comfortzone begeven door een tag te maken. Nog nooit gedaan, maar dat was deze keer de opdracht bij Dutch Card Lovers. Ondanks dat ik dit nog nooit gedaan had, vond ik het wel echt leuk om te doen en het was voor mezelf ook een echte uitdaging; werken op zo'n klein vlakje. Ik maak natuurlijk het liefste layouts, en dan werk ik op 30 x 30, dus.....





Deze tag had ook mee moeten doen met de sketch challenge van Digi Doodle's, maar helaas......1 minuut te laat met posten.

De afbeelding is een digi van Karen Doodles; Fun in the pool. Ik heb hem ingekleurd met Copic Markers. Het water van het zwembad heb ik aangezet met Stickles.




Challenges:
- Dutch Card Lovers; maak en / of versier een tag
- Karen Doodles; vakantie
- (Digi Doodle's Shop Best); sketch. Helaas 1 minuut te laat, dus ik denk niet dat mijn inzending nog meetelt.

zaterdag 6 augustus 2011

geboortekaartje Emma

Afgelopen woensdag is een vriendin van mij bevallen van een dochter Emma. Daar moest ik natuurlijk even een kaartje voor maken. Ik heb me laten inspireren door dit kaartje van Mariska omdat zij zo goed het dessinpapier wat ze gebruikt heeft tot zijn recht wist laten te komen. Dat wilde ik ook en zo is mijn kaartje uiteindelijk geworden:

























Gelukkig is het kleurwerk alweer stukken beter gelukt dan bij mijn vorige kaartje. Ik ben alleen niet zo tevreden over de manier waarop ik het gezichtje heb gekleurd. Soms lukt het heel goed en soms ook helemaal niet. Ik vind wel dat de kleuren van de Copics op de foto wat harder overkomen dan in werkelijkheid, dat is een beetje jammer. Gebruikte kleuren: RV21, RV10, R81 en E51.


















In het afdrukje heb ik ook weer glitters verwerkt.
De naam heb ik uitgesneden met de Cuttlebug uit stansjes van ProvoCraft. Daarna heb ik de letters op roze cardstock geplakt en rondom met een smal randje uitgeknipt. De binnenkant van de letters heb ik ook weer voorzien van een strookje glitters.












Het dessinpapier komt weer uit het papierblokje Sweet Owl van First Edition Papers. Ook dat papier bevat hier en daar al bling-bling.

Verder heb ik nog de Doily Lace pons van Martha Stewart, Nestabilities en wat zilveren strass-steentjes gebruikt.

vrijdag 5 augustus 2011

Challengekaart

Deze keer een Magnoliakaartje van mij en wel met een overdaad aan glitters, haha. Maar dat was dan ook één van de opdrachten bij Dutch Magnolia Lovers. Zij hebben deze keer een bijzonder leuke challenge, namelijk een bingo-challenge. Uit een vak van 3 bij 3, moet je een rijtje eigenschappen kiezen en daarmee een kaart maken. Hier wilde ik per sé aan meedoen en ik kwam al gauw tot de keuze glitters + roze + bruin.

Maar wat doe je als je even niet weet hoe je de kaart wil gaan vormgeven? Dan ga je op zoek naar een leuke sketch-challenge, en die vond ik bij Karen Doodles.

Omdat ik ook een handgeschreven tekst op mijn kaart heb zitten én met de hand diverse stiksteekjes getekend heb, kan deze kaart ook nog meedoen bij Challenge 109 van Squigglefly.

Because there is a handwritten sentiment on my card and there are handwritten stitches, it is possible to enter this card over at Squigglefly Challenge.

Dit is uiteindelijk mijn resultaat geworden:

























De pofrandjes van de kleding van Tilda en haar hoepel heb ik gemaakt met glitters. Ook de vlinders heb ik volgestrooid met glitters. Zelfs de twee lintjes bevatten glitters, alleen is dat niet zo goed zichtbaar. Verder zorgen de plakpareltjes ook nog voor een hoop bling-bling.





















Het dessinpapier is afkomstig uit een papierblok genaamd Sweet Owl, van First Edition Paper. Dit papier is zo ontzettend mooi! Ik kan er niets aan doen, maar ik heb al lang niet meer zo'n mooi papierblok gekocht! En het heeft lekker veel mogelijkheden, dus de kans is groot dat er nog veel roze / bruine creaties op mijn blog voorbij komen, haha.

donderdag 4 augustus 2011

Gezellig dagje geknutseld met Mariska en een layout

Vandaag heb ik een heerlijke en gezellige dag gehad met Mariska. Het was echt super gezellig en het zonnetje scheen (tot het einde van de middag), dus we hebben heerlijk buiten in de tuin zitten fröbelen.

Zelf heb ik deze layout (daar was ik gisteren al aan begonnen) afgemaakt:





















Deze layout heb ik gemaakt naar aanleiding van een sketch van het Bo Bunny Blog:




















De basis is een vel Bo Bunny Alissa papier. Maar degene die dit papier kennen, weten dat de dots eigenlijk roze zijn. Dat vond ik nou net niet bij de foto’s passen, bovendien kwam ik dan met de kleuren van het andere dessinpapier en cardstock niet mooi uit. Dus….heb ik alle roze dots oranje gemaakt met een Copic Marker (YR04). Dat was even wat werk, maar het ging wel heel goed.

(Ik gebruik mijn Copic Markers overigens wel vaker voor andere doeleinden dan stempelafdrukjes inkleuren. Zo maak ik bijvoorbeeld ook randjes in een passende kleur. Of bloemen, of lintjes, of andere embellishments. )

Het Bo Bunny papier wat als basis is gebruikt, heb ik gemat met zwart cardstock.

De foto is gemat op oranje carstock van DoverCraft, daarna op groen dessinpapier van Bo Bunny en daarna nog eens op zwart cardstock. De accoladevormen heb ik geknipt m.b.v. een pagina van een Bo Bunny mini-album, waarvan ik een pagina als mal gebruikt heb.

De oranje-zwarte randjes naast de foto's heb ik gemaakt met de Martha Stewart Cornice pons.
Met zwarte fineliner twee doodle-lijntjes getrokken.
 
De kikker en het journalingkaartje zijn sheer-sheets van Maya Road. Het randje bij de kikker heb ik oranje gemaakt met een glacépen.
 
 
Verder ben ik vandaag ook nog begonnen aan een kaartje. Dat hoop ik morgen of overmorgen op mijn blog te plaatsen.

maandag 1 augustus 2011

Leuk! Ik ga nog naar de beurs

Dankzij het blog van Hobbystempels ga ik toch nog een keer naar de beurs in Den-Bosch deze maand! Zij verlootten namelijk vrijkaartjes en guess what? Ik heb gewonnen! Vind het zo leuk. Nog één keer lekker uitgebreid hobby-shoppen voordat ons eerste kindje geboren wordt. Wie weet tot ziens in Den-Bosch en team Hobbystempels...bedankt!