zondag 25 maart 2012

Layout: Ik ben vandaag zo vrolijk

Toen ik deze foto af had gedrukt en hem zag, dacht ik meteen aan het liedje van Herman van Veen uit Alfred Jodocus Kwak: Ik ben vandaag zo vrolijk. Dat vond ik dus de perfecte titel voor op deze layout. Het is een layout geworden zonder embellischments. De felle kleur roze, het dessinpapier en de lange titel doen hun werk, denk ik.

zaterdag 24 maart 2012

Layout: Zo Moe

De basis is kraft cardstock. De foto is eerst gemat op cremekleurig carstock en daarna op kraft cardstock waarvan ik de randjes heb gemaakt met de Martha Stwart Scallop Dot pons. Door de foto twee eyelets gemaakt en daar doorheen een stukje waxed koord / scrappersfloss met een bedeltje eraan geknoopt. Al het dessinpapier is First Edition Sweet Owl. Zo'n mooi papierblok! Boven de foto een stukje kant (Hema) wat iets donkerder gemaakt is met Distressink. Alle overige randjes zijn tevens aangezet met Distress Ink Walnut Stain.




zondag 11 maart 2012

ProficiKAT

Deze keer heb ik weer eens een afdrukje van The Stamping Bazaar ingekleurd. Ik vind 'm zo lief! Het dessinpapier komt uit een paperpad van BasicGrey.




vrijdag 9 maart 2012

EKEF Challenge

Voor deze kaart heb ik gebruik gemaakt van de sketch van Elke Kaart Een Feestje:


Op de foto is het niet zo duidelijk te zien, maar bij vrienden van ons is een dochter geboren en ik heb haar naam verwerkt op mijn kaartje: Manon.
Het geboortekaartje was bruin met een baby erop. Ik heb geprobeerd met mijn felicitatiekaartje aan te sluiten bij het geboortekaartje.
Roze accenten heb ik aangebracht door alle randjes met roze inkt aan te zetten.

zaterdag 3 maart 2012

Challenge #2 MCSC

Goedemorgen,

Vandaag start de tweede challenge op het blog Mi CAS es su CAS

We willen graag een creatie zien met "ÉÉN". Dit hoeft niet perse het cijfer 1 te zijn, het mag ook iets zijn waar het woord  "één" in voorkomt. Kijk maar eens naar de voorbeelden van het DT. Het woord moet duidelijk uit de creatie te halen zijn.

Dit is mijn uitwerking:




ÉÉNvoud is het kenmerk van het ware.

Dit is een oud Hollands spreekwoord. Als je in het spreekwoordenboek (in mijn geval 'Spreekwoorden verklaard' door Dr C.G.L. Apeldoorn en Rob van Vliet) kijkt, zul je daarbij de volgende betekenis tegen komen: Ware kunst hoeft niet gebruik te maken van allerlei krullen en tierlantijnen. Toepasselijk, toch?



Doen jullie ook gezellig met ons mee?
Lees voor de zekerheid wel even de spelregels op het blog goed door.

Fijn weekend!