woensdag 29 augustus 2012

Tunnelkaart

Deze keer ik heb ik weer eens een tunnelkaart gemaakt. Eigenlijk....had ik hem gemaakt voor de nieuwe challenge van MCSC die aanstaande zaterdag online komt. Maar toen ik de tunnelkaart klaar had, kwam ik tot de conclusie dat hij niet helemaal volgens de spelregels was gemaakt. Ondanks dat, vind ik hem zelf toch wel weer heel leuk geworden.






Wie van jullie komt aanstaande zaterdag vanaf 8:00 uur op het blog van Mi CAS en su CAS kijken wat de leuke nieuwe challenge is? En wie ziet dan wat ik bij deze tunnelkaart fout heb gedaan? En wie gaat de uitdaging aan om gezellig mee te doen met onze zeker-niet-makkelijke-maar-oh-zo-leuke-nieuwe-challenge?

Natuurlijk verschijnt hier op mijn eigen blog aanstaande zaterdag ook een voorbeeld dat wel voldoet aan de nieuwe challenge van MCSC...... ;-)

zaterdag 18 augustus 2012

Project: Fotokubus

Op het moment heb ik inspiratie genoeg. Helaas ontbreekt het me aan tijd om alle ideeën die ik heb in een hoog tempo uit te voeren. Maar...ook in een minder hoog tempo lukt het me uiteindelijk allemaal wel.

Deze keer heb ik een fotokubus gemaakt. Het was geweldig leuk om te doen en ik ben erg tevreden met het resultaat. Deze kubus staat nu bij ons op het dressoir te pronken.



Alle zijden van de kubus zijn op bovenstaande foto te bekijken.

De basis is een styropor kubus van 15x15cm Deze heb ik helemaal besprayed met Glimmermist. Dat werkt verrassend goed! Vervolgens heb ik op elke zijde van de kubus een soort mini layoutje gemaakt. Het dessinpapier wat ik heb gebruikt, is allemaal van KaiserCraft. De vlakken dessinpapier achter de foto's heb ik afgerond met een hoekpons. Alle randjes zijn aangezet met Distress-Ink. Op elke mini layout heb ik de Martha Stewart borderpons "Daisy" gebruikt. De foto's heb ik uitgesneden met Nestabilities. Ook heb ik op elke zijde een brad bevestigd en plakparels van KaiserCraft gebruikt. De letters zijn foam Thickers van American Crafts. Aan de bovenkant van de kubus zie je dat ik een taartrandje heb gebruikt waarvan de randjes zijn aangezet met inkt. Verder weer foamthickers, brads en plakpareltjes.



Wat ook heel mooi staat, is om de kubus op een draaiplateau op tafel te zetten, zoals te zien op bovenstaande foto.

Ik ben inmiddels ook al begonnen aan een tweede kubus. Deze zal knalroze worden met heel ander soort foto's (wel van Femke...)

Met deze fotokubus doe ik mee met de volgende challenge:

Bedankt voor jullie bezoekje aan mijn blog. Ik zou het heel leuk vinden als jullie weer een reactie achter laten.

donderdag 9 augustus 2012

Geboren

Dit kaartje maakte ik vandaag naar aanleiding van de challenges op Nadia's Challengeblog en The Sweet Stop. Eigenlijk ben ik niet zo van het 3D-knippen, maar soms heb je nou eenmaal eens zin om een keer iets anders te doen ;-)



Een neutraal kaartje wat ik zowel voor de geboorte van een jongen als een meisje kan versturen, toch?

Als basis heb ik een witte kaart gebruikt. Daarop een laagje zachtblauw cardstock en daarop nog een laagje zachtgeel cardstock. Het gele cardstock is met een embossingfolder door de Cuttlebug gehaald. Het dessinpapier is uit de paperpad 'SpringDrop' van First Edition. Alle randjes zijn aangezet met paarse inkt. Een lintje onder de afbeelding maakt het geheel net wat speelser.

Bedankt voor jullie bezoek aan mijn blog. Ik geniet keer op keer van jullie reacties!

Challenges:
- Nadia's Challenge Blog
- The Sweet Stop

zondag 5 augustus 2012

Gewonnen bij Anyone for Anya



Wat ben ik blij! Ik lees zojuist dat ik de challenge van afgelopen week gewonnen heb bij Anyone for Anya, en wel met deze layout:


Jullie snappen natuurlijk wel dat ik er ook wel een beetje trots op ben...

Toevallig ben ik de laatste weken mijn blog aan het veranderen geweest en had ik vorige week een tabblad voor ereplaatsen van challenges gemaakt. Daar kan ik deze nu mooi aan toevoegen.

zaterdag 4 augustus 2012

Nieuwe Challenge bij MCSC

Eindelijk heb ik mijn inspiratie voor het maken van layouts deze week weer helemaal terug gevonden. Een paar dagen terug plaatste ik al deze layout en gisteren deze layout en er liggen er nog een aantal klaar om op mijn blog geplaatst te worden.

Maar nu eerst...... (een beetje later op mijn blog verschenen dan de bedoeling was) weer een nieuwe challenge op het blog van Mi CAS es su CAS. Dit keer een thema, namelijk: eten en drinken. Ons DT heeft gebruik gemaakt van de fantastische nieuwe digi's die gesponsord werden door Deasy Designs en wel de sets Frame It en Sweet Treats. Dit is mijn bijdrage:


vrijdag 3 augustus 2012

Layout: Splash

Wat was het vorige week warm! Gelukkig hadden we voor Femke al een badje in huis en kon zij haar eerste zomer dus meteen lekker spetteren. Natuurlijk heb ik daar weer veel foto's van gemaakt. Ik kon het niet laten ze al even te verwerken op een layout.

Soms moet je jezelf een beetje uitdagen, toch? De uitdagingen die ik mezelf deze keer opgelegd had, was om weer eens meerdere foto’s op 1 layout te verwerken én om dessinpapier als basis te gebruiken i.p.v. cardstock. Bovendien zei ik bij mijn vorige layout dat ik wel wat vaker stempels op mijn layouts wilde gebruiken, dus dat heb ik ook maar meteen gedaan.

Met het gebruiken van dessinpapier als basis heb ik wel een heel klein beetje gesmokkeld: ik heb het basisvel van DoodleBug Design namelijk nog gemat op geel cardstock. Wel heb ik eerst de randjes van het vel dessinpapier nog aangezet met gele inkt van ColorBox, zodat de overgang naar het gele cardstock wat vloeiender verloopt.





De foto’s op de layout zijn met Nestabilities in kleinere rechthoeken gesneden en vervolgens gemat op wit cardstock. Daarna heb ik de 6 fotootjes op een vlak geel cardstock geplakt, waarvan de rand in bubbels geponst is met een Martha Stewart borderpons. De randjes zijn aangezet met ColorBox Inkt (Celadon).

Linksboven en rechtsonder heb ik een digistamp van CC Design (Beachy Beatrice) verwerkt, ingekleurd met Copic Markers.

Het woord ‘SPLASH’ is een rhinestones-sticker van KaiserCraft. Verder heb ik nog twee lintjes op mijn layout verwerkt en daar zelf plakparels van KaiserCraft op vastgezet. De datum is gemaakt met stickertjes van My Little ShoeBox.




Challenges:
- Anyone for Anya
- Dutch Dares

woensdag 1 augustus 2012

Layout: Fun in the Sun

Geïnspireerd door de challenge bij Dutch Dares en door deze layout bij Mirande, heb ik vandaag deze layout gemaakt:



Als basis heb ik een vel wit cardstock gebruikt. De foto's zijn eerst gemat op wit cardstock en daarna op roze cardstock. Vervolgens heb ik de foto's op dessinpapier van BasicGrey geplakt en de randjes daarvan aangezet met bruine inkt. De roze banden zijn gemaakt van linnen tape van Fabscraps.

De titel is gemaakt met Invisible Letters van Heide Swapp. Dit zijn witte letterstickers, maar je kunt ze heel makkelijk bewerken met inkt of Copic Markers. Ik heb in dit geval een bruine Copic Marker gebruikt. Als je goed kijkt, zie je dat ze niet egaal bruin kleuren, maar ze zijn zo gefabriceerd, dat als je er met inkt of stift overheen gaat, er lijntjes wit blijven. Dit geeft een speels effect. Deze keer een keer een Engelstalige titel. Ik gebruik eigenlijk altijd Nederlandstalige titels, maar Fun in the sun vond ik gewoon heel leuk klinken en wel toepasselijk op deze layout.

De bloem linksonder heb ik gemaakt met een stempel van Different Colors. Ik heb deze met embossinginkt afgedrukt en er bruin embossingpoeder overheen gestrooid. Even verhitten met de heattool en je hebt een prachtig resultaat. Ik heb de bloem met een klein witrandje rondom uitgeknipt en er vervolgens nog wat takjes onder gedaan (Stans CreaLies). De bloem is met 3D tape op de layout geplakt, waardoor hij net iets hoger is komen te liggen. Ik gebruik zelden stempels op mijn layouts. Eigenlijk zonde, want ik heb er zoveel en het kan er zo leuk uitzien....misschien toch maar vaker doen.



Bedankt voor jullie bezoek aan mijn blog. Inmiddels ben ik over de 100 volgers heen, wat leuk! Ik lees jullie reacties steeds met veel plezier!

Deze layout doet mee aan de volgende challenges: