donderdag 31 januari 2013

Januari 2013

Welkom aan mijn nieuwe volgers Marja en Rianne. Leuk dat jullie mijn blog gevonden hebben. Het is zo'n 1,5 week een beetje stil gebleven hier op mijn blog, maar ik heb niet helemaal stil gezeten hoor. Bovendien heb ik ook een andere hobby van me weer opgepakt, namelijk lezen. Op dit moment ben ik het boek 'Kwetsbaar' van Tatiana de Rosnay aan het lezen. Hebben jullie mijn boekentip-tabblad bovenaan mijn blog gezien?

Ik heb besloten dat ik iedere maand af wil sluiten met een foto-collage van mijn creaties van die maand. Voor 2013 is dit dus de eerste collage:



Er liggen hier drie creaties te wachten om afgemaakt te worden. Ik hoop dat ik ze snel klaar heb en hier kan plaatsen. Zaterdag ben ik sowieso terug met een bericht over de nieuwe challenge bij Mi CAS es su CAS.

zondag 20 januari 2013

CAS(e) This Sketch

Een hele leuke sketch-challenge bij CAS(e) This Sketch deze week:


En dit is wat ik ervan gemaakt heb:


Zie ik nu alleen dat ik het sentiment eigenlijk verkeerd geplaatst heb. Nou ja, dat is dan maar zo, niks meer aan te doen.

Gebruikte materialen:
- oranje cardstock van Stampin'Up
- wit cardstock van Stampin'Up
- embossingfolder dots
- dubbelzijdig dessinpapier van Stampin'Up
- pons muzieknootje
- tekststempel KaiserCraft

Challenges:
- CAS(E) This Sketch
- Stampin Challenges

vrijdag 18 januari 2013

You're a wonderful friend

Al de hele week bleef de challenge van Dutch Card Lovers mij bezig houden. Een waanzinnig leuke sketch om mee te werken en ook nog eens een waanzinnig leuke SUprijs om te winnen. Ik ben dol op SU, dus waarom geen kansje wagen met deze geweldige sketch? Op de valreep heb ik mijn kaart nog klaar:


Gebruikte materialen:
- bruin cardstock
- roze cardstock
- dessinpapier First Edition Sweet Owl
- ronde Nestabilities
- Stampin'Up uilenpons
- takjesstans CreaLies
- tekststempel KaiserCraft
- bruin embossingpoeder
- plakparels

Challenges:

Bedankt voor de vele reacties die ik de laatste tijd krijg op mijn creaties! Superleuk om te lezen allemaal!

donderdag 17 januari 2013

10 x 10 kaartenserie CAS

Zo'n leuke uitdaging bij EKEF deze week: een CAS layout of een serie mini CAS-kaartjes! De CAS layout had ik eerder deze week al af en nu ook een serie kaartjes:




De basis is voor alle kaartjes hetzelfde: een wit kaartje van 10 x 10 cm. Daarop iets verhoogd vastgezet een vierkant van 9,5 x 9,5 cm met daarop 9 uitgeponste muzieknootjes en een kader eromheen.


Ik heb drie verschillende tekststempels gebruikt.


In de afbeelding hierboven heb ik alle kaartjes in een collage gezet.


Met alle mogelijke kleuren cardstock die ik in drie verschillende kleurtinten kon vinden, maakte ik uiteindelijk een serie van 8 kaartjes. Ik vind het effect van licht naar donker zo mooi geworden.




dinsdag 15 januari 2013

CAS Layout zonder dessinpapier: Vier Generaties

Steeds meer en meer richt ik mezelf op de CAS (Clean And Simple) stijl, zowel bij mijn kaartjes als bij mijn layouts. Ik merk dat CAS steeds meer bekendheid en respect krijgt, ook hier in Nederland. Ook ontdek ik dat er binnen CAS, weer heel veel verschillende stijlen zijn. Leuk! Deze keer ook weer een layout maar anders CAS dan jullie van mij gewend zijn:


Op de foto zie je mij met Femke (al moet je wel even naar haar zoeken, haha). Ook zie je mijn moeder en mijn oma. Vier generaties dus! Ook aan mijn vaders kant van de familie hebben we sinds de geboorte van Femke vier generaties, best bijzonder, niet waar?

Ik heb geen gebruik gemaakt van dessinpapier. Wat heb ik dan wel gedaan?
De basis is een vel wit cardstock. De foto heb ik met een Nestabilitie uitgesneden, maar vooraf heb ik op de achterkant van de foto het buitenste randje van de Nestabilitie getekend. Na het uitstansen van de foto, heb ik dat randje uitgeknipt, Op die manier kun je de foto dus echt los laten komen van zijn eigen achtergrond. Snappen jullie het nog? Vervolgens heb ik met twee kleuren Copic Markers met de dunne kant kaders om de foto getrokken. Het binnenste kader kreeg vervolgens met de brede kant van mijn Copic wat meer accenten. Blaadjes rechtsonder zijn gemaakt met een stans van CreaLies, lettertjes zijn van My Little ShoeBox. Tot slot nog wat plakpareltjes en toen had je een CAS layout.

Ben je ook helemaal dol op de CAS stijl? Of ben je er juist nog niet zo bekend mee maar wil je het graag eens uitproberen? Doe dan deze maand mee met de challenge van Mi CAS es su CAS. Deze maand is het thema: Alles Mag, als het maar CAS is. Leef je dus lekker uit en doe gezellig mee.

Challenge:
- Elke Kaart een Feestje (CAS-layout)

zondag 13 januari 2013

Layout: Vrolijk op weg naar Kerst

Wat is het soms toch heerlijk om een layout te liften. En dat is precies wat ik deze keer heb gedaan, en wel van Yvonne. Toen ik de foto's van Femke zag, moest ik meteen denken aan de layout van Yvonne met Kraft + Rood + Wit cardstock die ik in Creatief met Foto's én op haar blog had gezien.

Dit is mijn derde layout van 2013. Ik weet het, we hebben Kerst net achter de rug, maar ik heb er nu dus nog een layout over gemaakt. Op 3 januari liet ik jullie al een eerste layout zien (scroll even enkele berichten naar beneden) met daarop twee foto's uit de fotoshoot die we thuis deden voor de Kerstkaart van 2012. Vandaag laat ik jullie een totaal andere layout zien, maar wel met foto's uit dezelfde serie.


De basis is een vel Kraft Cardstock. Ik heb drie foto's naast elkaar gemat op wit cardstock en daarna op rood cardstock. Aan het rode cardstock heb ik een randje geponst met een pons van EK Success. Achter de foto's een verticale strook wit cardstock met daarop een strookje washitape. De verticale strook omlijnd met witte Identy-Pen. De titel is gemaakt deels met witte Thickers en deels uit groen cardstock. De groene letters komen uit een Cuttlebug stans en ik heb ze voorzien van rode plakpareltjes. De layout is verder versierd met geponste bloemen en takjes. Rechtsboven eenzelfde bloemetje zoals ook te zien is in de grote bloem links onder en twee plakpareltjes.





vrijdag 11 januari 2013

Layout: Zwemmen met papa

Op vrijdag nemen Femke en ik altijd deel aan de baby- en peuterzwemlessen. Dat is zo ontzettend leuk! Femke geniet er enorm van en als ik haar dan zo zie genieten, geniet ik ook weer. Soms is Maarten op vrijdag vrij en dan mag hij met Femke zwemmen, zodat ook hij kan ervaren hoe heerlijk het is om je dochter in het water te liggen. Wij hopen dat we in 2013 ook weer zo enorm van het baby-peuterzwemmen blijven genieten zoals het in 2012 was. Challenge: Dutch Dares.

Ik heb me op deze layout weer heerlijk uitgeleefd met washitape.


(klik op de foto voor een vergroting)


Je ziet het (haast) niet, maar ik heb de randjes van het dessinpapier en het paarse cardstock aangezet met witte inkt. Dat maakt de overgang naar het basisvel net iets geleidelijker en daarmee minder "hard".

Gebruikte materialen:
- wit cardstock als basis
- dessinpapier van KaiserCraft Utopia Collection
- paars cardstock
- embossingfolder met kleine dots
- ProvoCraft alfabet voor de Cuttlebug
- 3 verschillende rolletjes washitape
- plakparels
- kleine alfabetstickers van My Little ShoeBox

woensdag 9 januari 2013

Schilderijtje van Femke voor oma

Afgelopen maandag was mijn moeder jarig. Jullie hebben toen al mijn trapjeskaart voor haar kunnen bekijken. Natuurlijk maakte Femke (met een beetje hulp van haar mama) ook iets voor de verjaardag van haar oma, en wel dit boom-schilderijtje op canvas:


(klik op de foto vor een vergroting.
Helaas is de witbalans op deze foto niet goed, in tegenstelling tot de witbalans op de onderste foto)

 
De basis van de boom maakte ik met een stans van Memory Box. Wat stansen deze mallen ontzettend fijn zeg! Vervolgens met de handen van Femke de boom verder gestempeld. Met een Copic Marker trok ik vooraf een kader op het canvasdoek, dat gaat heel goed.

En toen we toch bezig waren.....heeft Femke ook maar meteen een schilderijtje voor opa (mijn schoonvader) gemaakt die in maart jarig is.



zondag 6 januari 2013

Challengekaart met Stampin'Up + CreaLies

Bedankt aan de mensen die een reactie hebben achter gelaten op mijn vorige post over het probleem met blogger. Via een omweg is het me nu gelukkig gelukt om weer een blogbericht met foto's te maken.

Miranda, van Stampin Utopia, organiseert een leuke challenge;  maak een creatie met kleuren uit de Neutrals familie (zwart / wit / grijs / bruin) en gebruik daarbij nog één andere kleur. Deze challenge kon ik heel mooi combineren met de uitdagingen van Stampin Challenges (thema Feest), CreaLies (alles mag) én GeWe Hobby (bingo).

Vandaag is mijn moeder jarig (nogmaals gefeliciteerd, mam!). Elk jaar probeer ik een speciaal model kaart voor haar te maken. Dit jaar maakte ik deze trapjeskaart. Ze heeft de kaart inmiddels ontvangen, dus kan ik hem hier ook plaatsen.



Ik liet me inspireren door een kaart op pagina 23 van de SU-Catalogus. De combinatie van het kraft + wit + blauwe dessinpapier (wat ik zelf ook bezit) sprak me erg aan, net als het gebruik van een doily.

Gebruikte SU materialen:
- wit cardstock (glad!)
- dessinpapier Polka Dot Parade
- uilenpons

Wil je ook van deze mooie Stampin'Up materialen bestellen? Neem dan contact op met Miranda (Nederlandse lezers) of met mij (Belgische lezers).

Gebruikte CreaLies materialen:
- CreaLies Creative Shapes Stans 11









Overige materialen:
- kraft cardstock
- Martha Stewart Doily Lace borderpons
- plakparels
- cuttlebug alfabet
- cuttlebug hoekjesstans
- papieren doily
- inktblokje


Over de tot-stand-koming van deze kaart (met name de afwerking) valt nog heel wat te vertellen, maar dat doe ik nu maar even niet. 1 ding zal ik erover zeggen: op het laatste moment ging er veel (heel veel) mis. Al met al heb ik het naar tevredenheid van mezelf op kunnen lossen.

zaterdag 5 januari 2013

Enkele vraagjes

Goedemiddag bloggers,

Voor de nieuwe challenge van Mi CAS en su CAS; kijk in het blogbericht hieronder.
Voor mijn eerste layout dit jaar: kijk twee blogberichten hieronder.

Ik wil jullie enkele vragen voorleggen:

1. Al sinds gisteren avond probeer ik nieuwe blogberichten te maken, maar...ik kan geen fotos meer uploaden vanaf mijn PC! Heeft iemand een idee hoe dit kan? Ik klik gewoon op het icoon van afbeelding invoegen. Er verschijnt dan wel een scherm, maar het scherm blijft leeg. Normaal zie ik daar de knop 'browse' staan....

2. Misschien dat mijn opslaglimiet bereikt is. Kan iemand me vertellen waar ik dat kan zien? Dat vind ik ook wel interessant om te weten los van mijn uploadprobleem.

3. Weten jullie of je een maximum aantal berichten klaar kunt zetten om later te plaatsen? Zo ja, hoeveel?

4. En tot slot iets heel anders: ik heb deze week per ongeluk mijn Martha Stewart Borderpons 'Daisy' kapot gedrukt. Eigenlijk een van mijn meest favoriete borderponsen, dus ik vind het best erg. Nu kan ik natuurlijk op zoek gaan naar een (web)winkel die hem verkoopt en hem opnieuw aanschaffen, maar misschien heeft iemand van jullie hem ook wel staan terwijl je hem niet gebruikt? In dat geval wil ik hem graag overnemen.

Ik ben benieuwd of jullie me kunnen helpen, ik hoop het zo........

Groetjes Marlieke

1e challenge 2013 bij MCSC van start

Goedemorgen allemaal,

Vandaag start er weer een nieuwe challenge bij MCSC. Na alle drukte van de feestdagen doen we deze keer een makkelijke challenge, namelijk: alles mag. Let op: zorg er wel voor dat je creatie CAS (Clean And Simple) is. Het DT mocht aan de slag met een mooie digi van Shelly's Images. Ik maakte er deze voorbeeldkaart mee:


Ik heb gebruik gemaakt van bruin cardtock voor de basis. Daarop wit cardstock en daarop twee rechthoeken dessinpapier van Stampin'Up. Het afdrukje komt dus van Shelly's Images en heb ik ingekleurd met Copic Markers (YG95 + W2 + E45). De tekst is gemaakt met rub-ons van KaiserCraft en ik werkte het kaartje af met enkele oranje plakpareltjes (ook van KaiserCraft).

Jullie hebben nog bijna de hele maand januari om mee te doen, moet lukken toch?!

donderdag 3 januari 2013

Eerste layout in 2013

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor jullie allemaal! Leuk dat jullie ook in 2013 mijn blog weer bezoeken. Ik ben goed begonnen met mijn scrapvoornemens voor 2013; ik heb al twee layouts af! Vandaag laat ik de eerste zien:

(klik op de foto voor een vergroting. Je kunt dan ook de journaling lezen)

De basis is een vel wit cardstock. Het dessinpapier is van Marianne Design; Dutch Design. Verder heb ik zilverkleurige washitape gebruikt. De titel is gemaakt van witte Thickers, die ik voorzien heb van een laagje zilverkleurige Stickles. Twee vlindertjes geponst en die hebben een randje Stickles gekregen. De foto's zijn ook gemat op wit cardstock.



Bedankt voor jullie bezoek. Ik hoop in 2013 weer veel enthousiaste reacties van jullie te ontvangen en natuurlijk ook bij jullie te plaatsen!