woensdag 31 juli 2013

Juli 2013

Juli was op mijn blog geen productieve maand. Veel geklust en opgeruimd in huis (het is nu echt bijna af). Deze week toevallig wel heel wat creatie's gemaakt, maar die komen later nog wel hier op mijn blog. Mijn maandoverzicht van juli 2013:


woensdag 24 juli 2013

Kleurenkaart voor mijn SU Markers

Wat hebben we toch ineens een aantal warme dagen he. Ik heb al een aantal weken vakantie, maar aan scrappen ben ik nog niet echt toegekomen. Vandaag heb ik wel een kleurenkaart gemaakt voor mijn Stampin'Up markers. Ik weet het, er zit ook een soort kleurenkaart voor in het opbergsysteem en op internet zijn de kleuren ook wel terug te vinden, maar mijn ervaring is dat die "fabriekskleuren" toch steeds weer net anders overkomen dan de kleuren op mijn papier. Daarom heb ik deze kleurenkaart gemaakt en uitgeprint op het papier waar ik meestal op stempel. Zo zie ik snel hoe de kleuren echt overkomen.

(klik op de foto voor een vergroting)

De foto is niet helemaal duidelijk, maar op A4 uitgeprint zeker wel!
Wil je ook zo'n bestand in PDF ontvangen, mail me dan via jufmarlieke @ live . nl en dan stuur ik hem naar je op. 

Fijne avond nog! Ik ga de kleurenkaart nu buiten even lekker inkleuren. 

zaterdag 20 juli 2013

Challenge #23 Crazy for CAS: Nieuwe creatie n.a.v. eerdere challenge

Goedemorgen, het is weer tijd voor een nieuwe challenge bij Crazy for CAS. We heten nu alweer een hele poos Crazy for CAS, maar zoals velen van jullie waarschijnlijk nog wel weten, zijn we begonnen onder de naam Mi CAS es su CAS. Dit keer vragen we jullie om nog eens terug te kijken naar het MCSC-tijdperk van 2012: kies je favoriete challenge van dat blog uit 2012 en maak daarmee een NIEUWE (!) creatie. Link in je blogbericht even terug naar de challenge die je gekozen hebt.

Veruit mijn favoriete challenge was challenge #5; de regenboogchallenge. Met die challenge als inspiratie, heb ik deze nieuwe kaart gemaakt:



Als basis heb ik een gladde, witte kaart gebruikt waarvan ik de hoekjes afgerond heb. Uit wit cardstock 8 vlinders gestanst en deze met Copic Markers (R27, YR07, Y15, YG06, V15, B32) in de kleuren van de regenboog gemaakt. Vervolgens alle vlinders met glue dots op elkaar bevestigd, met bovenop de witte vlinder. Met dezelfde kleuren Copic Markers heb ik witte plakpareltjes wat kleur gegeven. De stempel is van Stampin'Up. Het geheel heb ik op een dubbelgevouwen witte kaart gelijmd. 


Zelf ben ik heel tevreden met deze kaart. Wat vinden jullie ervan?

donderdag 18 juli 2013

Voor de tweede keer Kerst in Juli

En voor de tweede donderdag op rij lukt het mij om een Kerstkaartje te plaatsen. Yvonne's 52 weeks of Christmas loopt nog steeds en ik vind het leuk om ook mee te doen. Onderstaand kaartje maakte ik naar aanleiding van de sketch die ik zelf maakte voor de lopende challenge bij Crazy for CAS. Jullie kunnen ook nog steeds meedoen!




Ik had al een DT voorbeeld met de sketch gemaakt, maar toen ik de kaart van Henriet zag, inspireerde ze mij om er zelf nog een Kerstkaartje mee te maken. De traditionele kerstkleuren gemat op wit, in de kaart van Henriet spraken me zo enorm aan, dat ik besloot dat ook maar eens te doen. Ook het hertje wat zij gebruikte, had ik nog liggen en zo is het best wel een liftkaartje geworden.

Bedankt voor alle leuke reacties de afgelopen weken. Voor degene die vakantie hebben: geniet ervan!


En vooruit: deze kaart mag dan ook nog meedoen bij Dutch Card Lovers. 

donderdag 11 juli 2013

Kerst in Juli

Helaas is het mij pas 1x gelukt om mee te doen aan Yvonne's 52 weeks of Christmas, maar vandaag lukt het dan voor de tweede keer.


Ik heb dit idee laatst eens op Pinterest gezien. Ik heb er wel net mijn eigen draai aan gegeven.
Omdat ik geen kerst-sentiment-stempel had die niet te groot was voor dit kaartje, heb ik de tekst geprint met de Labelwriter.

Hopelijk lukt het me vanaf nu vaker om op donderdag een Kerstkaartje te plaatsen ....
Knap hoor, degene die het nu al (bijna) iedere week volhouden!


Dit kaartje doet ook nog mee bij de volgende challenges:
- CAS on Sunday
- Dutch Card Lovers

zaterdag 6 juli 2013

Challenge #22 Crazy for CAS: Sketch


Goedemorgen allemaal, vandaag is het weer tijd voor een nieuwe challenge bij Crazy for CAS. Bij CAS (Clean and Simple) denken we vaak aan kaarten of creaties zonder al teveel laagjes. Deze keer willen wij jullie uitdagen om met een sketch aan de gang te gaan, waarbij wél gebruik gemaakt wordt van laagjes. Let op: zorg ervoor dat je creatie wel CAS blijft, dus met voldoende witruimte! Misschien wel leuk om te vermelden: de sketch komt deze keer van mijn hand. Kijk op het challengeblog om de sketch te zien. Dit is in ieder geval mijn uitwerking:

(klik op de foto voor een vergroting zodat de geëmbosste dots goed zichtbaar zijn)

De basis is een dubbelgevouwen stuk bruin cardstock. Daarop wit cardstock wat ik met een embossingfolder door de Cuttlebug heen heb gehaald. Dan een lintje (van Stampin'Up), gemat op bruin cardstock. Het bruine cardstock heb ik ook weer gebruikt om de bovenste twee laagjes te matten. De stempel is ook van Stampin'Up. 


maandag 1 juli 2013

Juni 2013

Een dagje te laat, maar ik heb weer een collage gemaakt met de creatie's die in juni uit mijn handen gekomen zijn. Juni was een drukke maand. Met name met de afronding van het schooljaar (ik heb nu dan ook echt vakantie) en grote klussen in huis (nog lang niet klaar, maar we kunnen hier tenminste weer wonen). Heb veel zitten prutsen om alle foto's goed in de collage te krijgen, maar is helaas niet helemaal naar mijn zin gelukt. Het is maar even zo. Ik ga gauw weer verder met klussen.