zaterdag 31 augustus 2013

Crazy for CAS #26 en........ golfjesweken op mijn blog

Goedemorgen, alweer tijd voor een nieuwe challenge bij Crazy for CAS. Deze keer vragen we aan jullie om golven op je creatie te gebruiken. En als je een beetje creatief denkt, kun je daar heel veel kanten mee op. Het DT mocht gebruik maken van stempelsets van onze geweldige sponsor CAS-ual FridaysStamps. Neem maar gauw eens een kijkje op het challengeblog en bewonder de creaties van team oranje. Ook ik heb weer een voorbeeld gemaakt. De foto's op de layout zijn scherp. De foto die ik maakte was ook scherp, maar toen ik hem bewerkt had op de computer (recht maken) was hij ineens minder scherp en ik krijg de scherpte helaas niet meer terug. Mijn excuses daarvoor! En de prachtige stempels die ik mocht gebruiken, zijn ook niet goed meer te zien. Klik eventueel op de foto voor een vergroting; de stempels zitten rechtsboven en linksonder.



De golven op mijn creatie zijn natuurlijk terug te vinden in het water.

En dan kom ik nu even terug op de titel die boven dit blogbericht staat:
Met golven op je creatie kun je zo ontzettend veel kanten op en daarom heb ik iets speciaals bedacht:

de komende twee weken (de tijd dat deze challenge open staat) organiseer ik golfjesweken op mijn blog. Op alle creaties die ik jullie ga laten zien, heb ik golven verwerkt. Ik hoop dat ik jullie daarmee nog meer inspireer om mee te doen aan onze challenge. Link je CAS creatie met golven op het blog van Crazy for CAS. Wel geïnspireerd geraakt maar geen CAS creatie gemaakt? Laat dan een reactie achter onder dit bericht hier op mijn eigen blog en dan kom ik ook zeker even naar je creatie kijken.

woensdag 28 augustus 2013

Layout: Family Fun

Bedankt voor alle reacties op mijn twee vorige kaartjes! Leuk om te lezen. Vandaag heb ik een weer een layout om te laten zien. Het idee komt van Pinterest, maar wel weer met mijn eigen draai eraan. 

(klik op de foto voor een vergroting, dan kun je wellicht ook de journaling lezen)

De basis is een vel wit cardstock. Dessinpapier is van Stampin'Up. De datum heb ik gestempeld met stempeltjes van Just Rite, met een SU Marker in de kleur van het dessinpapier. De journaling is gemaakt met de labelwriter, de titel met Thickers. Een bedankje aan Miranda overigens, die me geholpen heeft met het bedenken van deze titel! Tot slot nog wat plakpareltjes om de layout af te werken.



maandag 26 augustus 2013

Zelfde materialen, andere kaart

Zoals beloofd ben ik terug met een kaart die wel wat weg heeft van mijn kaart van afgelopen zaterdag. Bedankt voor de reacties die ik daarop mocht ontvangen!


Voor deze kaart heb ik dezelfde materialen gebruikt als op de kaart van afgelopen dinsdag. En ik heb de stamp-a-ma-jig gebruikt om de slingertjes aan de ballonnen te plaatsen. Persoonlijk vind ik deze kaart veel mooier dan de kaart van zaterdag, wat vinden jullie?

zondag 25 augustus 2013

Kerst in augustus

Vandaag ben ik er even snel met een extra kaartje. Ik had van de week een heel klein beetje tijd over toen ik de challenge van Keep It Simple voorbij zag komen: Kerst in augustus. Daar wilde ik wel aan meedoen, dus ging ik aan de slag. Dit is het resultaat:


Ik vind de combinatie van kraft met wit toch zo mooi! Ik heb gebruik gemaakt van twee verschillende embossingfolders (als jij er minimaal 1 gebruikt, kun je meedoen met de challenge van Crazy for CAS). De kerstboom is een stans van Marianne Design, gemaakt uit dessinpapier van Stampin Up. Verder nog wat twine en een sentimentje. Oja, het binnenkader heb ik gemaakt met Nestabilities. Misschien had ik de buitenste hoekjes nog even af moeten ronden met een ronde hoekpons zie ik nu.... ja, ik denk dat ik dat nog ga doen! Fijne zondag nog. 

zaterdag 24 augustus 2013

1-layer kaart

De trouwe bezoekers van mijn blog weten wel dat ik inmiddels helemaal van het CAS ben en ook erg dol op Stampin'Up. Zo af en toe moet je jezelf eens uitdagen vind ik en dat heb ik deze keer gedaan door een 1-layer kaart te maken. Niet echt mijn sterkste punt, zelfs niet met alle mooie materialen die SU te bieden heeft. Dit is het geworden:


Ik ben niet geheel ontevreden, maar toch mis ik iets. En oké, het is niet helemaal netjes gestempeld én de roze ballon had iets lager gemoeten. (Dan had ik mijn stamp-a-ma-jig maar moeten gebruiken... heb hem niet voor niks).

De ballonnen zijn uit de set Up Up Away en gestempeld met de SU Markers. De slinger van de ballonnen heb ik gemaakt met een tekst uit de set Itty Bitty Banners. Tot slot nog wat plakpareltjes als ballonknoopjes en toen was er een 1-layer kaart. Ben wel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Dinsdag ben ik terug met een soort gelijke, maar toch weer heel andere kaart. Dezelfde materialen, dezelfde kleuren, maar géén 1-layer, haha. Een kaart die ik toch wel heel veel mooier vind dan deze...

donderdag 22 augustus 2013

Donderdag, Kerstkaartendag.
Dit is weer een zo'n typische op het oog eenvoudige kaart, maar wat heb ik er lang mee zitten stoeien. Nadat de kaart klaar was, kwam hij in handen van dochterlief (1,5 jaar) en vlekte de inkt van het sentiment uit, ook dat nog. En alsof de ellende nog niet compleet was, lukte ook de foto niet goed. Ik heb hem bij daglicht genomen, vanuit verschillende positie's en met verschillende camera-instellingen, maar het sentimentje is in werkelijkheid niet zo donker zoals het op de foto oogt. Alles bij elkaar ben ik dus niet helemaal tevreden, maar ik doe het er maar mee.


(klik op de foto om de kaart beter te kunnen bekijken)

En deze is kaart is natuurlijk weer naar aanleiding van het initiatief van Yvonne:

Dit kaartje is tevens nog een extra ideetje voor de challenge bij Crazy for CAS, want daar is afgelopen zaterdag een embossing-challenge van start gegaan, hebben jullie dat gezien? Doe ook gezellig mee, dat vinden we leuk!

zaterdag 17 augustus 2013

Challenge #25 Crazy for CAS: Embossing

Goedemorgen, de nieuwe challenge bij Crazy voor CAS is weer van start gegaan en we denken dat het niet al te moeilijk is deze keer: gebruik embossing op je creatie. Dit mag "droge embossing" zijn (dus met een embossingfolder) of "natte embossing" (dus met embossingpoeder). Leef je lekker uit! Dit is mijn DT voorbeeld:


Een witte basiskaart met afgeronde hoekjes. De onderste helft van de kaart met een embossingfolder door de cuttlebug gehaald en daarna hier en daar wat plakpareltjes gezet. Wat twine (Stampin'Up) en een sentiment (ook Stampin'Up). Ik vond de kaart toen nog net niet af en heb uit een andere stempelset van Stampin'Up nog het bloemetje erbij gestempeld.

Fijne zaterdag en hopelijk tot ziens bij onze challenge!

donderdag 8 augustus 2013

Donderdag: tijd voor Yvonne's 52 weeks of Christmas

Mijn titel zegt het al: het is weer donderdag en dus weer tijd voor Yvonne's 52 weeks of Christmas. Ik heb de smaak goed te pakken de laatste weken.


Ik heb een zeer eenvoudig kaartje gemaakt deze keer:


Onbewust grijp ik voor mijn Kerstkaartjes van dit jaar toch best vaak naar de kleurencombinatie zwart-wit.
Mijn vakantie zit er morgen officieel op, maar het werk roept alweer enkele dagen, zo ook vandaag. Ik ga zo lekker aan de slag in mijn nieuwe klas. 

dinsdag 6 augustus 2013

1 layout - 2 challenges

Vandaag een layout gemaakt die ik combineer met twee challenges:
- Op het Cards & Scrap Challengeblog is Scrapuitdaging #1 van start gegaan waarbij alles mag.
- Bij DCL vragen ze om water - zwemmen - varen -spetters - golven. Alles is op mijn layout aanwezig, behalve varen.

(klik op de foto voor een vergroting)

Op deze layout heb ik foto's verwerkt van bijna een jaar geleden, toen Femke nog maar 8 maanden oud was. Lucas, ook op de foto, is 3 dagen jonger dan Femke, maar wat een verschil tussen die twee he? Ik ben de sketch voor deze layout lang geleden eens op internet tegen gekomen.

Alle dessinpapier is van Stampin'Up. Met mijn Stampin Markers heb ik alle randjes voorzien van een laagje inkt. Helaas is het stempelen van het woord 'zwemmen' niet helemaal goed gegaan, ach ja... handwerk he ;-)
De foto's zijn gemat op een heel dun randje wit cardstock. Tot slot nog wat cirkeltjes gestippeld en wat plakpareltjes erop.

maandag 5 augustus 2013

Stampin' Up Shares

In mijn vorige blogbericht schreef ik al over de voordelen van Stampin' Up producten in een share bestellen bij Miranda. In dit blogbericht besteed ik er nog even apart aandacht aan. Stampin'Up maakt prachtige en degelijke producten, natuurlijk ook stempels. De stempels zijn vaak te koop in sets met meerdere stempels. Zelf gebruik ik lang niet altijd alle stempels uit een set, herkennen jullie dat? Maar daar heeft Miranda iets op bedacht: de shares. Je ontvangt en betaalt alleen de stempel(s) uit een set die je zelf wilt. Kijk vooral even hier op het blog van Miranda voor meer informatie.

Zelf heb ik ook weer wat shares bij haar aangevraagd. De foto's van de stempels heb ik even van haar blog geleend.

     



Ben je toevallig nog op zoek naar een stempel van een fiets met bijpassend sentiment? Dat kan! Kijk op het blog van Miranda voor de kleine prijs hiervan.






Of vind je die kerstmuts, kerstklokken, dat eendje of die bloemen zo leuk? Ook hiervoor kijk je even op het blog van Miranda. Zie link hierboven.





Van deze set wil ik heel graag de giraf, de olifant en het aapje hebben. Zie jij andere dieren die je wel leuk vindt? Laat het Miranda weten en je helpt mij er mee! :-)

zaterdag 3 augustus 2013

Crazy for CAS #24: Vakantie

Wat hebben we de afgelopen weken toch warm weer gehad hier in Nederland. En dat terwijl velen waarschijnlijk toch wel vakantie hadden / hebben. Dat bracht ons op het idee om de challenge voor deze keer ook maar ' vakantie'  te noemen. Daar kun je toch weer heel veel kanten mee op. Kijk maar gauw op het challengeblog voor alle uitwerkingen van team oranje. Hoewel ik in team geel zit, probeer ik toch steeds voor elke challenge een voorbeeld te maken en dat is ook deze keer weer gelukt:


Het is weer een Stampin' Up kaartje geworden. Alle stempels, inclusief het sentimentje, zijn van SU. Ook de inkt en de markers die ik heb gebruikt zijn van SU. Wist je dat je met de SU markers direct op de rubberstempels kunt kleuren? Dus ook met verschillende kleuren? Vervolgens afdrukken en je hebt snel een prachtig resultaat. Ik bestelde met enige twijfel mijn SU markers bij Miranda, maar oh wat ben ik blij dat ik het gedaan heb! Ik ben er zo tevreden mee!

Voordeel is dat je de markers bij Miranda in een 'share'  kunt kopen; je hoeft ze dus niet allemaal in 1 keer aan te schaffen. Kijk maar eens op haar blog onder het tabblad shares. Miranda biedt overigens nog veel meer shares aan. En heb je zelf iets in de catalogus gezien, bijvoorbeeld een stempelset, maar wil je niet alle stempels uit die set? Geef het door aan Miranda en ze probeert ook daar een share van te maken zodat jij alleen die stempel ontvangt en betaalt die je graag wilt hebben. Ik heb het al enkele keren gedaan en vind het zo fijn! Zo ben ik bijvoorbeeld ook aan het vliegertje gekomen; deze zit in een set met heel erg veel stempels, maar door de mogelijkheid van de shares heb ik het vliegertje en de laarsjes voor een klein prijsje aan kunnen schaffen zinder dat hier de rest van de set ongebruikt in de kast blijft staan.

Fijne zaterdag allemaal. Ik ben gauw weer terug met nieuwe creaties.

Challenge:
- Addicted to CAS

donderdag 1 augustus 2013

Ook in augustus gaan we door met kerstkaartjes

Goedemorgen, augustus alweer, wat gaat het toch allemaal snel. In juli was het twee keer Kerst op mijn blog. Yvonne's 52 week of Christmas helpen me echt wel een handje om zo af en toe alvast een Kerstkaartje te maken en ook nu is het me weer gelukt:


Het is een kaartje geworden in kraft + wit + blauw. Ik vind hem zelf wel erg mooi. Papier, inkt (kleur: Crumb Cake) en kerstboomstempel zijn van Stampin'Up. Sentiment is van JustRite, uitgestanst met een Nestabilitie en aangezet met een SU Marker. Hoekjes afgerond met hoekpons. Tot slot nog wat plakpareltjes en tadaa....een Kerstkaart. 


Bedankt voor het langskomen op mijn blog! Het belooft een warme dag te worden, geniet ervan.