woensdag 29 juli 2015

Knuffelshoot; scrapbookpagina met ProjectLife-kaartjes

Dat ik bij voorkeur zwart-wit foto's combineer met mooi dessinpapier op mijn layouts, dat weten de meesten van jullie wel. Deze keer deed ik het eens andersom: ik gebruikte een kleurenfoto en maakte een zwart-wit achtergrond van diverse ProjectLife kaartjes uit de set Love Story van Stampin' Up!


Wel matte ik de foto eerst nog op wit cardstock en bovendien bevestigde ik de foto iets verhoogd op de achtergrond met behulp van Stampin' Dimensionals. Met de Triple Banner Punch maakte ik een banner voor links en een banner voor rechts uit cardstock in de kleur Bermuda Bay. Om het geheel iets speelser en daarmee minder strak te maken, maakte ik uit de losse pols met zwarte fineliner een randje om het geheel heen.

Een leuke titel en wat embellishments erbij, maken het geheel weer helemaal af. Ik ben tevreden.

Challenge:
- scrapuitdaging Cards & Scrap

maandag 27 juli 2015

Post-it boekje met pen

Maarten kwam de laatste tijd regelmatig thuis van zijn werk en vertelde dan dat zijn blokje met gele post-it's alweer van zijn bureau meegenomen was door collega's. Redelijk herkenbaar verhaal voor velen denk ik zo? Ik bedacht daar een oplossing voor en maakte voor hem zijn persoonlijke post-it boekje waar zelfs ook nog een pen in opgeborgen kan worden. Kunnen ze die ook niet meer meenemen ;-)






Dit post-it boekje zit ook in mijn workshop-programma komend najaar. Wil jij dit ook maken, dan kun je je nu alvast inschrijven.

Toen Femke het boekje voor haar papa zag, wilde zij natuurlijk ook graag zo'n boekje. Dus hup aan de slag. Femke koos zelf de kleurtjes cardstock (cucumber crush), dessinpapier (cherry on top) en kleur post-it blaadjes. Ook plakte ze zelf de letters van haar naam op de voorkant. Speciaal voor Femke, stempelde ik aan de binnenkant op de post-it blaadjes nog wat vlindertjes uit de set Perpetual Birthday Calendar. Zo leuk en gezellig om dit voor en met Femke te doen. Dochterlief trots en blij, mama ook!





Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Fijne dag!

zondag 26 juli 2015

Unieke kans op unieke stempelset en Een envelop op maat

Goedemorgen, deze keer een heel snel projectje om te laten zien, maar eerst wil ik het volgende onder jullie aandacht brengen:

Je maakt namelijk kans op deze unieke stempelset, niet in Nederland, zelfs niet in Europa verkrijgbaar:



Wat je ervoor moet doen? Stap op 1 augustus in als demonstratrice door je aan te melden via de link in mijn sidebar en schaf het starterspakket t.w.v. €175,- aan voor maar €129,-. Behoor jij tot de eerste 20 nieuwe demonstrators deze dag, dan ontvang je deze leuke stempelset ook nog gratis! Het enige wat je moet doen om demo te blijven, is je kwartaalomzet halen. Haal je die niet, dan vervalt je demoschap. Je hoeft niks terug te betalen of wat dan ook. En natuurlijk geniet je van alle tijd dat je demo bent, van alle voordelen die demo's hebben, zoals o.a. flinke korting op de aanschaf van je eigen producten. Wil je eerst meer info? Mail me vrijblijvend en ik vertel je er graag alles over. Ik verwelkom je graag in mijn team om samen mooie Stampin Adventures aan te gaan...

Dan mijn snelle projectje voor vandaag:
Vorige week vrijdag hadden we de laatste schooldag (ik werk in het basisonderwijs). Zoals de laatste jaren haast bijna een trend geworden is, moesten we (vanwege krimp) ook nu weer afscheid nemen van een flink aantal collega's. Elk jaar proberen we als team een beetje leuk uit te pakken voor onze vertrekkende collega's. Zo krijgt iedere vertrekkende collega een themamand die bij hem / haar past met daarin van ieder teamlid een kleinigheidje bij dat thema. Ook krijgen de collega's altijd een waardebon naar keuze. De meeste bedrijven pakken zo'n bon vaak zelf ook nog wel een beetje leuk in, maar helaas kregen we bij de bon voor 1 collega een gewone saaie, witte envelop. Gelukkig weten mijn collega's tegenwoordig wel dat ze mij "moeten" vragen om daar iets aan te doen.

En zo kwam het dat ik op de valreep nog een envelop op maat mocht maken. Op maat, omdat de bon in de afmeting van een half A4-tje (A5) was. Op maat ook, omdat het ook nog eens voor een man was. Gelukkig is dat met het envelope-punchboard van Stampin' Up! en een leuk dessinpapiertje allemaal geen probleem, dus had ik in een handomdraai deze dubbelzijdig gekleurde envelop klaar.




Ik heb er verder bewust geen stempels of andere tierelantijntjes meer aan toegevoegd. Ik heb het dessinpapier lekker zijn werk laten doen.

Wil jij ook zo'n leuk envelop-punchboard hebben? Hij kost maar € 23,- en je kunt hem bij mij bestellen. Je kunt er werkelijk alle maten enveloppen mee maken, ook vierkant. Kind kan de was doen! Zelfs als je helemaal niet creatief aangelegd bent. En kom je er onverhoopt toch niet uit? (Wat ik me niet voor kan stellen overigens). Dan help ik je graag kosteloos op weg om met je punchboard te (leren) werken. Ik garandeer je dat je er veel plezier van zult hebben! Ben je van plan er ook (veel) A5-enveloppen mee te maken? Dan adviseer ik je wel om er ook meteen papier in de afmeting 30x30 cm bij te bestellen.

Tot zo ver mijn berichtje over dit snelle projectje. Tot gauw maar weer!

donderdag 23 juli 2015

ProjectLife-pagina Femke en Jordi met Stampin' Up! materialen

Goedemorgen. Na mijn scrapbook-layout van afgelopen week, had ik nu zin om ook weer eens een ProjectLife-pagina te maken. En ook daarvoor heef Stampin' Up! prachtige materialen om iets moois te maken. Voordeel van ProjectLife is dat je in zeer korte tijd met de juiste materialen, al snel een heel leuk resultaat hebt. Dus ook als je weinig tijd hebt, kun je toch even lekker aan de slag.



Ik begon met het zetten van witte streepjes op de foto's met de Uni-ball Signo Pigment inktpen. Ik heb nog nooit zo'n fijne witte inktpen gehad, echt niet! Ook collega-demo's delen mijn enthousiasme. De pen schrijft makkelijk en dekt goed, zelfs op foto's zoals je hierboven ziet.

Daarna zocht ik wat bijpassende PL-kaartjes uit de set Hello Baby Boy. Deze kaartjes kregen met een zwart lijntje rondom met fineliner. Zoals je ziet zijn de kaartjes echt niet alleen maar voor jongens bedoeld, al zou de titel van de set wellicht anders vermoeden.

Ik gebruik eigenlijk bijna nooit meer andere materialen dan die van SU op mijn projecten, maar deze keer deed ik dat wel; de letters voor de titel zijn niet van SU. (Als je demonstratrice bent, is het overigens niet verplicht om alleen maar SU materialen op je projecten te gebruiken. Heb je dus ook andere merken liggen die je graag gebruikt, dan is dit gewoon toegestaan. Dus als dit een drempel voor je is / was om ook als demo in te stappen; niet nodig. Neem contact met me op en ik vertel je er graag meer over en bouw graag samen met jou een team van demo's om me heen op.). Om een wat speelser effect te bereiken, liet ik de titel doorlopen over twee vakjes met PL-kaartjes.

Mijn dilemma: doe ik deze pagina nu in het PL-album van Femke, of in die van Jordi?

Workshops ProjectLife geef ik doorlopend in overleg. Iedereen reageert altijd erg enthousiast. In het najaar maakt ProjectLife ook weer een keer deel uit van mijn workshop-programma. Wil jij ook een keer aan de slag met PL? Laat het me gerust weten.


dinsdag 21 juli 2015

Scrapbooklayout met heel mooi dessinpapier

Het werd weer eens tijd voor een scrapbooklayout (hetgeen ik toch eigenlijk het allerliefste doe). En daarvoor gebruikte ik het onwijs mooie dubbelzijdige dessinpapier In Color 2015-2017 Collection.



Op wit cardstock maakte ik vlakken van foto's en stukjes dessinpapier. Dit matte ik op zwart cardstock en lijmde ik tenslotte weer op een vel wit 30x30 cardstock.

Vervolgens ponste ik met de Sweetheart pons 7 harten uit dessinpapier en ik voorzag deze harten met een marker van een zwart randje, om een subtiel accent aan te brengen. De harten plakte ik verhoogd op met Stampin' Dimensionals.

Met stempels uit de set Hello Life en zwarte inkt stempelde ik hier en daar over het dessinpapier weer nieuwe hartjes.

Om de datum op de layout te verwerken, ponste ik nog een wit hart, zette ook deze aan met een randje zwarte inkt en schreef daar de datum in.

Leu detail: het bloemetje linksboven (knoopje), heeft dezelfde vorm als de bloemetjes in het dessinpapier.

zaterdag 18 juli 2015

Heel veel mini-albums gemaakt

Goedemorgen. Afgelopen weken heb ik heel veel soortgelijke mini-albums gemaakt. In het najaar staat dit projectje ook in mijn workshop-programma. (wil je al eerder zo'n boekje maken, neem dan vrijblijvend contact met me op).

De basis voor alle boekjes is een strook cardstock die aan de uiteinden geponst is met de Scalloped Tag Topper Punch. Deze pons is nog altijd een van mijn ultieme favoriete producten. Kijk je mee naar de albums?

Dit eerste boekje was een experiment, nog zonder doel. Op de voorkant stempelde ik met Craft Inkt een stempel uit de K.J.E.G. set. Aan de binnenkant maakte ik gebruik van de leuke stempeltjes uit de Perpetual Birthday Calendar set. 




============

Ik had al heeeel lang (echt; al jaren) op mijn scrap-to-do-lijst staan om eens boekjes te maken waarin ik alle pasfoto's bij elkaar kon bewaren. Dit boekje is er ideaal voor. Ik maakte er meteen maar 4; 1 voor ieder lid uit ons gezin. Van links naar rechts: boekje van Femke, boekje van Jordi, boekje van mezelf, boekje van Maarten. 



De voorkanten van de boekjes zien zo uit, gemaakt met stempels uit de set Hello Life en Perpetual Birthday Calendar:




===========

Dan is het bij ons op school ook gebruikelijk om aan het einde van het schooljaar de klassenouders te bedanken voor een hulp en inzet. Dit jaar had ik 2 klassenmoeders, dus maakte ik nog eens 2 boekjes. Alle leerlingen kregen 1 pagina om te vullen met een bedankje, tekstje, tekeningetje, hun naam, net wat ze wilden.





Je ziet het; deze mini-albums zijn heel veelzijdig te gebruiken en leuk om te maken. Waar zou jij zo'n album voor willen maken  / gebruiken?

dinsdag 14 juli 2015

Happy Birthday

Tegenwoordig lopen alle Stampin' Up! landen gelijk als het gaat om het uitkomen van de nieuwe catalogi. Voorheen was dat niet zo en stond het internet al vol met ideeën van onze o.a. Amerikaanse collega's met nieuwe producten. Ik vind het heerlijk dat dat nu niet zo is, want ik merk dat ik me heerlijk uit kan leven met mijn eigen creativiteit.

En toch...komt de inspiratie van het kaartje hieronder niet van mezelf. Ik zag het idee bij onze Nederlandse collega Linda.



Ik maakte gebruik van de nieuwe InColors Watermelon Wonder en Mint Macaron. De ballonnen zijn uit de stempelset Celebrate Today. Linda haalde de ballonnen met letterstansjes door de BigShot. Ik koos ervoor om de letters te stempelen met de Layered Letters Alphabet set, uit te knippen met een wit randje en op de ballonnen te plakken. De zilveren inkt is helaas niet meer verkrijgbaar.

Het is een vrij breed kaartje geworden, gemat op het (toch wel dure maar oh zo mooie) glimmer-paper. Een kaartje niet in een standaard afmeting, en dus maakte ik met het envelop punchboard zelf nog een bijpassende envelop.

zondag 12 juli 2015

Aquamarkers en meer

Voor deze leuke kaart vandaag, maakte ik voor mijn doen gebruik van behoorlijk wat materialen:



Ik haalde een stukje Whisper White cardstock door de Scalloped Tag Topper Punch en drukte met de kleur Tip Top Taupe de bloemenstempel uit de stempelset You've got this af. De onderste hoekjes rondde ik af met een hoekpons. Vervolgens kleurde ik de bloem in met een aquamarker inkt in de kleuren Watermelon Wonder en Cucumber Crush. Ik heb het altijd al gezegd; ik ben geen ster in het inkleuren van stempels. Maar plezier heb ik er wel aan beleefd! De label was toen bijna klaar om verder verwerkt te worden op een kaar, maar eerst plakte ik er een stukje Dotted Lace Trim (lint) achter, waarvan ik het buitenste gegolfde randje (dit is zeer minimaal) wegknipte. Ook de bovenkant van de label voorzag ik van een Dotted Lace Trim, samen met een stukje bakerstwine.

Ik matte de label op een stukje Tip Top Taupe cardstock, waarvan ik de hoekjes ook weer afrondde. Alle laagjes zijn vastgezet met Stampin' Dimensionals, zodat er lekker veel diepte op de kaart ontstaat. Op onderstaande foto zijn de laagjes en diepte wat beter zichtbaar:



TIP: 
Ik maakte gebruik van een ronde hoekpons, maar wist je dat je dit ook kunt doen met het Envelop Punchboard?!

Op de basiskaart stempelde ik een achtergrond, ook met een stempel uit de set You've got this. Het sentimentje stempelde ik op een banner, gemaakt met de Triple Banner Punch. Zoals je ziet ligt het blaadje van de bloem hier weer bovenop. Dat deed ik door het blad met een mesje voorzichtig deels uit te snijden, waardoor ik de banner er als het ware tussen kon schuiven.

Op een of andere manier kan ik echt bijna nooit een kaart maken zonder mijn Basic Jewels Rhinestones, zo ook deze keer niet. Ik werkte de kaart af met 3 van deze parels.

Zoals ik boven aan dit bericht al schreef; ik maakte gebruik van behoorlijk wat materialen. Dat is niet gelogen he?

Mijn eerste strepen inkt met de aquamarker bevielen mij overigens niet. Dus begon ik opnieuw. In plaats van mijn afdruk weg te gooien, gaf ik hem aan Femke en zij ging er meteen ijverig mee aan de slag terwijl ik Jordi uit bed haalde. Toen ik met Jordi beneden kwam, liet Femke me haar werk zien:



Ik was helemaal onder de indruk! Is dit niet knap voor een meisje van 3,5 jaar?


vrijdag 3 juli 2015

Nog eens Triple Time Stamping

Stampin' Up! bestellen: 2 juli

Workshops: 
Tijdens de zomervakantie doe ik alleen workshops op verzoek. 
Binnenkort publiceer ik mijn workshop-programma voor het najaar. 

Vorige week liet ik een kaart met de Triple Time Stampin Techniek zien met heel veel kleinere vlinders. Vandaag heb ik een grote vlinder, de zogeheten Swallowtail stempel van Stampin' Up! op mijn kaart verwerkt:


Deze techniek is en blijft zo leuk om te doen! De dames die mijn workshop bezochten, delen mijn mening; ook zij waren super enthousiast!  Kleur inkt en cardstock op deze kaart: Bermuda Bay.

Fijne dag!

woensdag 1 juli 2015

In the spotlights: Scalloped Tag Topper Punch

In de maanden juli en augustus heb ik geen workshops bij mij thuis gepland. 
Op verzoek kom ik wel party's bij jou thuis verzorgen. Binnenkort verschijnt hier op mijn blog mijn workshop-programma voor het najaar.

Een van mijn meest favoriete producten van dit moment is toch echt al enige tijd de

* Scalloped Tag Topper Punch * 

Het is een pons met heel veel mogelijkheden en daarom verdient hij vandaag een plekje in the spotlights:




Je kunt er hele leuke Ferrero Rocher verpakkingen mee maken...



Of op een kaart gebruiken...





Of gewoon als losse label...


Maak er een kaartsluiting mee...

Nog een voorbeeld van een label...

En jullie hebben zelf vast nog veel meer ideeën! Laat een berichtje achter bij deze blogpost en ik kom ook graag een kijkje bij jouw creatie nemen!