zaterdag 31 december 2016

(Creatief) Jaaroverzicht 2016

En toen waren we alweer op de laatste dag van 2016. Wat gaat het toch snel. Ik had (en heb) zoveel inspiratie, maar helaas te weinig tijd naar mijn zin om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met al die inspiratie. Zal ik dat dan maar meenemen naar 2017?

Toch heb ik niet echt stil gezeten op creatief gebied. Zo'n 50 kaartjes, wat layouts, wat Project-Life pagina's en wat projecten zijn er toch uit mijn handen gekomen. Ik sluit dit blogjaar graag af door uit elke maand mijn meest favoriete creatie hier nog eens te plaatsen.

Januari:
Een kaart met de Triple Time Stamping Techniek.


Februari:


Maart:
Een Project Life Spread.


April:
Niks gemaakt / geplaatst op mijn blog. Oeps...

Mei:
Een Scrapbook-layout.


Juni:


Juli:
Oef.....weer niks geplaatst op mijn blog.....

Augustus:
Een Shakerkaart.



September:
Ik doe er gewoon 2! Om de lege gaten van april en juli op te vullen :-)
(Eigenlijk kon ik gewoon niet kiezen ;-) )





Oktober:
Vooruit...nog een keer 2 creaties..
Als eerste deze doosjes met potjes erop en zakjes Tikkels erin. Tikkels en inkt matchen perfect qua kleur.


En een kaart met 'zwevende' letters.



November:
3 layouts maakte ik deze maand! Dit was de mooiste:


December:
Een spinnerkaart. Het legoblokje in de cirkel kan dus ronddraaien.



Heb jij een creatie of techniek gezien die je ook graag wilt maken? Weet je niet hoe of heb je niet de juiste materialen? Laat het me dan weten, dan maak ik een workshop op maat. Je mag dan gebruik maken van mijn materialen.

Tot slot wens ik al mijn bloglezers een fijne en veilige jaarwisseling toe! Bedankt voor jullie bezoekjes en reacties. Ik kan ze nog altijd enorm waarderen!

Happy 2017!

vrijdag 30 december 2016

Geboortekaartje

Voor de bloghop van Team Utopia vol inspiratie met producten uit de nieuwe spring-summer catalogus die ingaat op 4 januari: klik hier. Je maakt tevens kans op een mooie prijs.

Een poos geleden werd er bij ons in de straat een kindje geboren. Wij kregen een kaartje in de bus en natuurlijk gaat er een kaartje terug om de ouders te feliciteren. Vaste lezers van mijn blog weten wel dat ik vaak probeer om een kaartje in stijl van het geboortekaartje te maken. De ene keer is dat gemakkelijker dan de andere keer, maar deze keer kon ik wel heel goed uit de voeten met het door de ouders uitgekozen en verstuurde kaartje. Dit is het eindresultaat:


Cardstock in Tip Top Taupe en Whisper White.  Het vogeltje is een stempeltje uit eigen voorraad, dus geen Stampin' Up! Alle andere producten zijn wel van Stampin' Up!. Ik gebruikte op dit kaartje voor het eerst de nieuwe Stitched Shapes Framelits. Deze hebben echt wel een heel hoge wauw-factor!! Haal de framelits met cardstock door je stansmachine en er komt een vorm uit met een stikrandje. In dit geval een vierkant. Door er een kleiner vierkant in te leggen, ontstaat het kadertje. Leuk toch?!

Het vogeltje heb ik gemaakt met de paperpiecing techniek. Hierover heb ik lang geleden als eens een tutorial gemaakt. Eigenlijk is het een heel leuke techniek. Ook eens proberen? Klik hier voor mijn tutorial. Niet de juiste materialen in huis of wil je liever wat hulp? Laat me dit dan weten, dan maak ik een workshop op maat voor je en mag je gebruik maken van mijn materialen.

Het vleugeltje van het vogeltje bewerkte ik met de Wink of Stella. Dit geeft net wat extra's. Het takje linksonder en het hartje op de staart zijn stansjes uit de Everyday Jars Thinlits. De naam stempelde ik met het Brushwork Alphabet. De bloemetjes zijn uit de stempelset Petite Petals en met de bijbehorende pons pons je ze gemakkelijk uit. Ook weer plakpareltjes op de kaart natuurlijk :-)

Dit was trouwens het originele kaartje wat wij ontvingen:



Met deze kaart sluit ik blogjaar 2017 bijna af.
Morgen zal ik nog een kort overzichtje plaatsen van mijn mooiste creaties als echte afsluiter. En daarna gaan we op naar 2017.

woensdag 28 december 2016

Bloghop Spring-Summer Catalogus 2017 Team Utopia


Welkom bij de bloghop van Team Utopia! Het leukste, gezelligste en grootste Stampin' Up! team van Nederland! Zo blij dat ik hierbij mag horen! Wil jij hier ook bij horen en profiteren van de voordelen van demonstratrice zijn? Lees dan even verder tot onderaan dit bericht. Pak eventueel een kop koffie of thee erbij, want het is veel tekst. 

Bij deze bloghop laat Team Utopia je voorbeelden zien met de nieuwste producten van Stampin' Up! die vanaf 4 januari verkrijgbaar zijn. Voordeel van demo zijn, is dat je al eerder mag pre-orderen en dus ook eerder met de nieuwste goodies kunt spelen.

Je kunt de bloghop overal beginnen en vervolgens op volgende en vorige klikken en zo overal een kijkje nemen. Het officiële startpunt is bij Tryntsje. Niet verkeerd om daar te beginnen, want..... op elk blog kun je ook een letter vinden. Verzamel alle letters, laat vooral een reactie achter (vinden we erg leuk!!) en mail de zin die de letters samen vormen naar Miranda (stampinutopia@ziggo.nl). Zo maak je ook nog kans op een leuke Stampin' Up! prijs. Je winkans wordt vergroot als je op ALLE blogs een reactie achterlaat. Stuur je antwoord in voor 4 januari. Op 5 januari maken we de winnaar bekend. (* demo's zijn uitgesloten van deelname). 

Nu dan over naar mijn creatie. Ik maakte (wederom) een spinnerkaart. Ik heb de smaak helemaal te pakken met spinnerkaarten, ze zijn zo leuk! Deze keer maakte ik niet 1 spinner, maar 2 spinners in de cirkel. Dat kan dus ook! Trouwens...begin 2017 volgt er ook weer een workshop spinnerkaarten maken. En al hebben we de Kerstdagen net achter de rug en moeten we Oud &Nieuw nog vieren, ik maakte alvast een zomers kaartje:


De stempels van de parasol en strandbal komen uit de set Day at the Beach, welke dus vanaf 4 januari verkrijgbaar is. Ik bestel die dag meteen, dus als jij ook mee wilt bestellen; laat het gerust  weten! Het is fijn als ik uiterlijk om 10:00 uur jouw lijstje in mijn mailbox heb ontvangen. En voordat ik het vergeet te zeggen: bij elke €60 die je besteedt aan producten, mag je 1 GRATIS artikel uitzoeken uit de speciale Sale-a-Bration Brochure. Heb jij nog geen spring-summer catalogus en Sale-a-Bration brochure? Laat het gerust weten, ik stuur ze graag naar je op. Doe je bij mij een bestelling, dan krijg je de verzendkosten van de catalogi van me terug. 

De stempelset komt dus uit de nieuwste spring-summer catalogus. Maar...vergeet ook de jaarcatalogus niet! Hierin staan ook de meest leuke producten, die natuurlijk weer prima te combineren zijn met producten uit de seasonal. Op dit kaartje maakte ik ook nog gebruik van het papierblok Serene Scenery. En van de Nederlandstalige stempelset Recht uit het Hart. Ik gebruikte een Stampin' Pad in de kleur Island Indigo en Stampin' Write Markers in de kleuren Peekaboo Peach en Mint Macaron. Op de foto is het niet goed te zien, maar de 2 strandballen zijn ook nog op verschillende hoogtes geplaatst. De ene strandbal zit met een Stampin' Dimensional bevestigd en de andere gewoon plat met wat lijm. Zoals bijna altijd heb ik de kaart weer verder afgewerkt met Jewel Basic Rhinestones.

En ja...de oplettende kijker ziet het goed: de kaart is niet helemaal netjes afgewerkt. Soms knutsel ik met een enthousiaste kleuter en peuter naast me, die niet kunnen wachten met het zien wat mama doet. En dan krijg je ooit wel eens een stootje per ongeluk. Niets aan te doen. 

Nog even terugkomend op de gratis artikelen die je kunt verdienen...
Als je het volgende pakket bestelt, kun jij deze spinnerkaart ook maken én een gratis product uitzoeken:
- Sliding Star Framelits  €33,00
- Day at he Beach stempelset, € 23,00
- Foam Adhesive strips, €9,50

En wil jij ook profiteren van de voordelen van demo zijn? En deel uitmaken van Team Utopia? Stap dan vandaag nog in en word ook demo. Kies je eigen starterspakket ter waarde van €175 en betaal slechts €129! Verder geen verplichtingen. Haal je je kwartaalomzet niet, val je gewoon weer uit als demo, maar heb je wel 4 maanden (als je na 1 kwartaal je omzet niet gehaald hebt, krijg je nog een maand de kans deze alsnog te halen) kunnen profiteren van de voordelen van demo zijn. Je starterspakket mag je houden zonder verdere terugbetaling. Klik rechts op mijn blog in de sidebar op 'Word ook demonstratrice'. 

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Het was een heel verhaal. Volgende keer houd ik het weer kort. :-)

Klik snel op de buttons hieronder om verder te hoppen en te kijken wat de nieuwe seasonal zoal te bieden heeft. Veel plezier!


   

Tot slot hebben jullie van mij nog de letter tegoed....
...daar komt ie dan:




(ja....je ziet het goed.... bij mij geen letter maar een koppelteken)  ;-)



maandag 19 december 2016

Frozen Kinderfeestje

Zoals ik in mijn vorige blogpost al schreef, werd Femke vorige week 5 jaar en gaf ze haar eerste kinderfeestje. De uitnodiging die ik daarvoor maakte, heb je hier kunnen zien. Vandaag laat ik graag zien wat ik vooraf nog meer gemaakt heb om het een geslaagd feestje te laten worden. Alles geheel in Frozen stijl. Anna, Elsa en Olaf zijn ontzettend populair. Wat een geluk dat Femke niet midden in de zomer jarig is ;-)

Om te beginnen deze flesjes 'Gesmolten Sneeuwpop'. Olaf is de populaire sneeuwpop uit Frozen. En Femke drinkt nou eenmaal graag water. Ik printte zelf de etiketten (oh nee; ik liet ze printen) en werkte ze iets bij met de Stampin' Write Markers. Zo was er voor elk kind een eigen flesje gesmolten sneeuwpop met hun naam erop.




Ook maakte ik zelf een grote Olaf van ruim 1 meter hoog voor 1 van de spelletjes:




Op school mocht Femke cupcakes trakteren. Enigszins in Frozen-kleuren...
Ik heb mijn best gedaan...  Maar ieder zijn (creatieve) kwaliteiten he. Laat mij maar met stempels, inkt en papier werken. Dat gaat me beter af dan met fondant enzo ;-)




Gelukkig mocht ik ook nog met papier aan de slag. Femke had mij namelijk heel lief gevraagd of ik een speciale Frozen kroon voor haar wilde maken. Dat kun je toch niet weigeren he?




Femke heeft ontzettend genoten van alles wat met haar 5e verjaardag te maken had! Nu op naar de Kerst.

Via deze weg wens ik al mijn bloglezers ook alvast hele gezellige Kerstdagen!




vrijdag 16 december 2016

Kaart in doily envelop

Gisteren was Femke jarig. Al een heel jaar keek ze uit naar haar eerste echte kinderfeestje en dat was ook gisteren. De uitnodigingen maakte ik zelf, natuurlijk met een vleugje Stampin' Up!



Het basiskaartje is gemaakt op de computer en daarna gemat op 2 kleuren cardstock: Bermuda Bay en Elegant Eggplant. De perfecte kleuren bij het Frozen thema.



Van 4 doilies maakte ik een envelopje waar ik het kaartje in vast lijmde. Met wat glitterlint werd het envelopje gesloten en tenslotte nog een cirkel met Frozen afbeelding, uitgeponst met de cirkelpons, erop.




Ik heb ook nog een filmpje gemaakt, zodat goed te zien is hoe het envelopje opent en sluit.


Wat was Femke trots... :-)


maandag 12 december 2016

Spinnerkaart

Er was eens.....
...een jongetje dat heel graag post wilde ontvangen. En dat ook wel verdiende nadat hij net een operatie ondergaan had. Dus ik maakte ik speciaal voor hem een kaartje. Een spinnerkaart wel te verstaan.



De legoblokjes zijn uit de retired stempelset Boys will be Boys. Met behulp van de masking techniek stempelde ik de blokjes in de kleuren Daffodil Delight, Pacific Point en Cucumber Crush. Zijn naam is gestempeld met de letters uit het Brushwork Alphabet. Het spinner-effect (draaiend blokje) is simpel te creëren met de Sliding Star framelits en foam adhesive strips.

Spinnerkaarten zijn echt heel leuk om te maken én om te krijgen, door het bewegende element wat erin zit. Zie onderstaand filmpje.




Via mijn facebookpagina stampinadventures heb ik een gratis workshop voor een spinnerkaart weggegeven. Wil jij in 2017 ook mijn workshops en acties zien? Like dan mijn pagina en blijf zo altijd op de hoogte.