maandag 18 februari 2013

Spelen met inkt (layout)


Wauw wat ontzettend veel leuke reacties zijn er gekomen op mijn kaart die ik heb gemaakt voor de bloghop van MCSC! Dank jullie wel! Ook heel erg leuk om te zien dat er weer een aantal volgers bij zijn gekomen. Van harte welkom allemaal op mijn blog, ik hoop dat ik jullie hier voldoende inspiratie kan geven.

Vandaag weer een layout. Ondanks dat het nog steeds wel een CAS-layout is, is hij voor mijn doen best druk en dat komt door het drukke dessinpapier. Maar oh wat ben ik dol op dit papier. Op deze layout heb ik lekker zitten spelen met inkt. Dat was de opdracht voor de challenge bij CreaLies deze maand.
Er zitten wat kreukels in de foto van Femke. Dat komt omdat ik deze foto oorspronkelijk op een andere layout had zitten. Het is mij nog nooit gebeurd, maar deze layout heb ik uit elkaar gehaald en alles behalve de foto is in de prullenbak beland. De layout lag hier al maanden te liggen en te liggen omdat ik er maar niet tevreden over kon zijn. Ook de aanpassingen die ik deed, leidden niet tot tevredenheid. Dus de foto moest opnieuw gescrapt worden en met bovenstaand resultaat ben ik wél tevreden.

Werkwijze en gebruikte materialen:
Als basis heb ik een vel wit cardstock gebruikt. Met mijn Stampin Trimmer heb ik drie stroken Twitterpatet dessinpapier van Stampin'up gesneden. Ik heb de Stampin Trimmer sinds december en kan nu al niet meer zonder. Nog nooit heb ik zo'n fijn snij- en rilapparaat gehad. Alle randjes zijn aangezet met inkt, ook van Stampin'Up.
Achter de foto heb ik met een CreaLies Masks & More Stencil (CL MM 01) een achtergrondje gestempeld. Het is precies de kleur roze die ook aan de binnenkant van de capuchon van Femke zit. Dit resultaat heb ik verkregen door eerst op een kladbladje met een roze inktblokje over het stencil te gaan. Vervolgens heb ik ook wat roze inkt op een wit inktkussentje gedaan en daarmee ben ik weer over het nog "vieze" stencil gegaan, maar nu op het cardstock. De groene bloem is gemaakt met Creative Flowers stansjes van CreaLies (CL CF 05). De blaadjes heb ik in de puntjes iets samengeknepen tussen wijsvinger en duim om een wat meer ruimtelijk effect te krijgen. De titel heb ik gemaakt met Thickers van foam. Deze zijn eigenlijk wit, maar door met een inktblokje over de letters te gaan, heb ik het woord 'meid' rood kunnen maken. Tot slot met wat inktrestjes op mijn vingers, nog wat inktspatjes rondom gemaakt, maar daar heb ik dan eigenlijk weer spijt van :-S

Challenges:
- CreaLies:

11 opmerkingen:

Romy zei

Wat een onwijs lieve foto en een hele mooie lay-out. De foto komt heel goed tot zijn recht zo.

Claudia zei

Leuke lay-out en ik vind ook het stoeltje voor Femke prachtig geworden. Grappig, wat jij druk vindt, vind ik juist heel rustig. Verschil in smaak of misschien is het ook gewenning?

Groetjes, Claudia

KarinsArtScrap zei

wat een mooie lieve layout Marlieke.

groetjes karin

mariska zei

Wat een leuke layout Marlieke.
En wat een heerlijke foto zeg. :D

Liefs Mariska

marja zei

Wat een prachtige en schattige LO Marlieke!

Lieve groetjes Marja.

Yvonne van Bruggen zei

Wat leuk gedaan!! En wat een schatje.. Leuk dat je meedoet bij Crealies!!
Groetjes, Yvonne

Je@net zei

Wat een leuke lo, Marlieke, en wat een gave foto!

ALIX zei

Hartstikke leuk gedaan marlieke, en wat een schatje is Femke'Pleuntje is 9 maanden. Wat een bezit hè!
En dat van die LO ken ik...maar dit is helemaal goed gekomen hoor!
Groetjes ook aan je vader,
Alix

Miranda Mols zei

Bedankt voor het plaatsen van mijn logo!! En wat een leuke LO. Ik vind hem ook niet druk. Maar ik moest wel meteen denken aan een Roodkapje thema. Die foto is So Sweet!

miriam zei

prachtige lo en inderdaad mooie meid erop
bedankt voor het meedoen met de crealies challenge
gr miriam

Ans zei

Mooie lo, dank je wel voorhebt meedoen met de Crealies challenge.

Liefs Ans