donderdag 27 september 2012

Layout met Washi-tape

Washi-tape is helemaal hot op het moment, maar het is dan ook heerlijk materiaal om mee te werken! Ik ben er op diverse creaties mee bezig en ook op deze layout heb ik heel wat Washi-tape gebruikt:

(klik op de foto voor een vergroting)

De basis is een vel wit cardstock, wat ik in een soort van accoladevorm geknipt heb. Het is niet goed te zien, maar met een zwarte fineliner heb ik de gehele accoladerand voorzien van zwarte puntjes. Ook aan de zijkanten van de foto heb ik dat gedaan. Achter het witte accoladevel zit een vel gekleurd cardstock. Achter de foto zit washi-tape. De titel is gemaakt met Thickers.
De rozet links bovenin is gemaakt m.b.v. een creative border en een rozetmaker van CreaLies uit dessinpapier van My Minds Eye. Achter de rozet nog een taartdoily en daarachter weer washi-tape.

En toen ging het mis......
Ik miste nog iets op mijn layout en besloot met een mask in twee hoeken nog wat glimmermist aan te brengen. Linksonder was geen probleem, maar rechts boven heb ik mijn mask waarschijnlijk niet strak genoeg op het cardstock gelegd waardoor de glimmermist eronderdoor is gelopen. Enorm balen natuurlijk, maar niks meer aan te doen, helaas! Als het netjes was gelukt, was het een goede afwerking van de layout geweest vind ik zelf. Ach ja...het is en blijft handwerk zullen we maar denken he.

18 opmerkingen:

mariska zei

Wat een super leuke layout heb je gemaakt Marlieke.
En wat heb je er een geweldige foto voor gebruikt, leuk zeg!

Liefs mariska

jannekevanveen zei

hoi Marlieke

Nou hij is in ieder geval prachtig geworden mooi kleuren ook gr janneke

Klaske zei

mooie LO Marlieke... en dat ie niet perfect is geworden heeft ook wel iets vind ik. Nu is het echt handwerk! en anders was ie misschien wel iets te steriel geworden...

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Ik had het nog niet gezien. Omdat ik naar het geheel keek en dat beviel me hartstikke goed. Mooi.

MadeByMaly zei

Wat een mooie layout Marlieke. Ik vind het juist wel heel mooi, die 'vlek' rechtsboven. Ik dacht juist dat het zo hoorde!

KarinsArtScrap zei

ja dat blijft het ook Marlieke handwerk.
een mooie layout.

groetjes karin

Romy zei

Ik vind je lay-out prachtig! De kleuren passen mooi bij de lieve foto en de foto komt ook goed tot zijn recht tegen de witte achtergrond. En ik ben het met Marianne eens: het maskwerk geeft juist wel een mooi effect zo.

Scrapcreaties Mirande zei

Hoi Marlieke,
Wat een prachtige lo weer. Ik had het in eerste instantie echt niet gezien hoor dat er een klein schoonheidsfoutje in zit maar het is inderdaad handwerk en soms moet je een klein risicootje durven nemen.
Groetjes Mirande

Unknown zei

Mooi lootje heb je weer gemaakt gaaf hoor!

Christine zei

Mooi gedaan! En niet mee inzitten, het is inderdaad handwerk!
Liefs
Christine

Je@net zei

Wat een mooie lo, Marlieke! En ik had eerlijk gezegd je 'schoonheidsfoutje, nog niet eens gezien. Moest ff terug kijken nadat ik het gelezen had! Het blijft een gave lo, mooi met die rozet en het washitape!

Debbie zei

Hallo Marlieke

Ja groot he, is niet leuk meer hoe hard het gaat, maar dat zal je zelf nu ook wel meemaken met die kleine van jou.
Aimee zit nu in groep 6, ze wordt 9 november pas 9 jaar

xxx

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Hoi Marlieke, leuk dat je me hebt gevonden en volger bent geworden!! Dankjewel voor je complimenten! Het is altijd leuk om te lezen dat je werk gewaardeerd wordt en een inspiratie kan zijn voor anderen! Ben heel benieuwd wat je ervan gaat maken! Ik zal zeker bij je komen kijken!
En ja, klopt! Ik heb pas de challenge gewonnen! Vind de challenges altijd zo leuk! En als ik de tijd kan vinden, doe ik zeker mee! Ik zie dat je in Eindhoven woont, dus inderdaad, wie weet!!
Nogmaals bedankt voor je leuke reactie en tot blogs!!
Lieve groetjes, Yvonne

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Vergeet ik nog te zeggen dat je Lo's heel leuk zijn!! Ik snap wat je bedoelt met de mask.. Maar als je het niet weet zie je niet meteen dat het fout is gegaan.... Balen is dat als dat het laatste is wat je toevoegd en dat dat misgaat.. Ik ken het gevoel! Gebeurt mij ook!!!

Louise zei

Wat een schitterende LO Marlieke, leuke foto ook van jullie beiden, wat wordt ze alweer groot hé. Dat soort dingen gebeurt mij ook altijd, gisteren nog een digi in zitten kleuren en ik verpest het met stickles, grrrrrrr.

Fijne dag,


LOuise

ALIX zei

Hartstikke leuk gedaan Marlieke. En dat van die mask, zóóóó'herkenbaar, maar: het is en blijft handwerk en dat mag je zien hoor. Het stoort overigens helemaal niet!!
Leuke foto!!
Gr ALix

Maia zei

Mooi hoor dat handwerk ach dat gebeurd toch bij iedereen wel eens.
De foto is ook super leuk zeg wat is je kleine gup al groot zo in het water, heerlijk dat babyzwemmen genieten hoor!
Dank voor je lieve reaktie , het komt wel weer goed hoor met die energie.
Kreeg vandaag een "stukje ruggenwervel met hernia" mee van de fysio zodat ik uit kon leggen wat er bij mij gedaan is, lief zo'n mens dat meedenkt als een juf he!
Na de herfstvakantie ga ik therapeutisch twee Portugese kinderen begeleiden die nog Nederlands moeten leren, nieuwe uitdaging wel leuk!
Fijn weekend,
Lieve groet Maia

femmoltje zei

hoihoi

Vind het een hele mooie LO..
En vind het niet eens storend dat de glimmermist een beetje uitgelopen is. Geeft ook wel een mooi effect..
De washi tape heeft ook een mooie sfeer op je lo gecreeerd(met hulp van jou natuurlijk ;))

gr femke