zondag 2 december 2012

Tutorial paperpiecen

De challenge bij MCSC is deze maand om gebruik te maken van de paperpiece-techniek. Voor degene die niet weten wat paperpiecen inhoudt, heb ik een tutorial gemaakt. Deze is ook hier te vinden op het blog van MCSC.


Tutorial paperpiecen,
geschreven en gefotografeerd door Marlieke


Een zeer handige techniek voor als je (net als ik) geen uitblinker bent in het inkleuren van afdrukjes. Bovendien geeft deze techniek je de mogelijkheid om eens een keer van je restjes dessinpapier af te komen.1. Druk de gewenste stempel twee keer af: 1x op wit papier en 1x op dessinpapier
2. Kleur, indien gewenst, de delen van het afdrukje die je niet gaat paperpiecen in.
3. Knip nu uit het afdrukje op het dessinpapier het deel dat je wel wilt paperpiecen. (Kledingstukken lenen zich hier meestal goed voor).
4. Plak het uitgeknipte deel / de uitgeknipte delen op het afdrukje.

5. Je bewerkte afdrukje is nu klaar voor verder gebruik op je creatie.
Als je m.b.v. deze tutorial ook een creatie hebt gemaakt, laat dan ook een berichtje achter. Ik kom dan zeker even bij je kijken! En vergeet je creatie niet te linken op het challengeblog van Mi Cas es sus CAS.

Wil je graag een PDF-bestand van deze tutorial ontvangen, neem dan contact met me op via jufmarlieke@live.nl of laat een reactie achter in het berichtenveld.

4 opmerkingen:

KarinsArtScrap zei

super geinige stempel mooie uitleg.

groetjes karin

Scrapcreaties Mirande zei

Hoi Marlieke,
Bedankt voor je duidelijke uitleg. Ik heb het nog nooit gedaan maar met jouw uitleg moet me dat vast gaan lukken. Het geeft een heel mooi effect, dus het is zeker het proberen een keertje waard. Fijne zondag nog.
Groetjes mIrande

Unknown zei

Hele gave en duidelijke tutorial.
groetjes,Lean

MadeByMaly zei

Prachtige en duidelijke tutorial Marlieke