donderdag 8 januari 2015

Christmas in Marina Mist

De 2e donderdag van 2015 alweer en dus weer Kerstkaartendag bij 52 weeks to Christmas. Ik ben graag weer van de partij en vandaag met twee vrijwel identieke Kerstkaartjes, maar toch net een beetje anders.Voor dit eerste kaartje heb ik gebruik gemaakt van:
- Cardstock Marina Mist
- Cardstock Whisper White
- Stempelset Festival of Trees (boompjes en tekst)
- Stempelset Endless Whishes (sneeuwsterren)
- Stampin' Dimensionals
- Stampin' Pad Marina Mist
- Tree Punch

De kristallen heb ik nadat ik de inkt op de stempel heb aangebracht, eerst een keer 'afgestempeld' op een stukje kladpapier en daarna pas op de kaart. Hierdoor zorg je ervoor dat de stempel meer dienst doet als achtergrondstempel en niet al te prominent aanwezig is.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de boompjes; als je goed kijkt zie je dat het voorste boompje net iets lichter van kleur is dan het achterste boompje. De boompjes zijn met de Stampin' Dimensionals iets verhoogd opgeplakt.De gebruikte materialen voor dit tweede kaartje zijn vrijwel identiek als hierboven, maar zoals je ziet heb ik een ander boompje uit de stempelset gebruikt en heb ik slechts één boompje gebruikt. En de tekst komt deze keer uit de stempelset Endless Whishes. Voor de sneeuwkristallen op de achtergrond gebruikte ik een andere kleur inkt, namelijk Soft Sky. Een prachtige kleur, maar om kleurnuances aan te brengen gaat mijn voorkeur toch uit naar werken met dezelfde kleur inkt, maar deze lichter te maken door hem eerst een keer af te stempelen op een kladblaadje, zoals ik bij de eerste kaart deed. Het geeft net een wat subtieler effect.Welk kaartje heeft jullie voorkeur? Ik ben wel benieuwd.

8 opmerkingen:

Gina zei

Ik vind ze allebei mooi, maar als ik eentje mijn voorkeur moet geven, misschien die met de twee boompjes? Mooie kleur blauw trouwens! Welke inkt gebruik jij hiervoor? Groetjes, Gina

Diny zei

Hoi Marlieke,

Wat heb je twee prachtige kerstkaarten gemaakt....twee tegelijk nog wel! Ik vind ze allebei heel erg mooi......maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de eerste kaart.

Groetjes en bedankt voor je lieve berichtjes,
Diny

Diny zei

Vergeet ik nog te zeggen dat het met de kleintjes heel erg goed gaat.Het was moeilijk om daar weer weg te gaan....maar we zien ze nu weer via skype.

Groetjes Diny

Je@net zei

Wat een leuke kaarten, Marlieke. Mooie kleur heb je gebruikt!

Gerrina zei

Ik vind ze allebei mooi en moeilijk kiezen dus, maar de sierlijke tekst op de linkse haalde me over.. Groetjes, Gerrina

Johanna zei

Aaah echt zo goed van je! Hoe was je eerste werkweek? Heb je een beetje tijd om te scrappen? Ik vind de twee kerstbomen erg leuk, maar de sierlijke letters van de andere kaart spreken mij meer aan!! Fijne dag, Johanna

Bep zei

Hoi Marlieke,

Wat een mooie kerstkaarten en beide kaarten zijn even mooi dus ik kan niet kiezen, fijn dat je meedoet met 52 weeks to....

Gr...Bep (DT member 52 weeks to Christmas)☺ ☺ ☺

Louise zei

Mooie en stijlvolle kerstkaartjes Marlieke!


gr.LOuise