zaterdag 23 maart 2013

Niet alleen scrappen...

Het lijkt (is) de laatste tijd misschien wat stiller op mijn blog, buiten mijn DT werk voor Crazy for CAS om dan. Ik heb het gewoon even druk; druk met mijn werk, maar zeker ook met een lekker actieve dreumes hier in huis.

Bovendien vond ik het tijd worden om eens een naaimachine aan te schaffen. En nou moet je weten; ik ben altijd anti-naaimachine geweest. Verschrikkelijk vond ik het. Nu ben ik langzaam en stapje voor stapje aan het experimenteren hoe het allemaal werkt en wat ik er allemaal mee kan doen. En leuk dat ik het vind! Dit krijgt zeker nog een vervolg hier op mijn blog. Dit is in ieder geval mijn nieuwe aanwinst:


Ook hadden we al langer het plan om het kamertje van Femke nog wat verder aan te kleden, liefst met wat zelfgemaakte dingetjes. Dat maakt het toch net iets persoonlijker. Lang wisten we niet zo goed hoe of wat, maar een paar weken geleden kreeg ik ineens wat ideetjes en inspiratie. Nijntje heeft haar plaats in de kamer van Femke inmiddels gevonden en ook ben ik een letterbak voor Femke aan het pimpen d.m.v. borduren. Een leuk werkje, maar zeker niet snel. Hier een klein sneak peakje:


In de bovenste driehoeken wil ik girafjes borduren, maar ik kan geen geschikt kruissteekpatroon vinden. Als iemand een geschikt patroontje heeft (niet te groot!); ik houd me graag aanbevolen. Ook moeten er nog 4 andere vakken gevuld worden. Ook daarvoor heb ik nog geen geschikte patronen. Ik zit te denken aan een hertje, uiltje, bloemetje, Nijntje, babushkapoppetje. Ik heb al op internet gezocht, maar nog niet echt iets geschikts gevonden. Hebben jullie nog ideeën?

Zoals jullie inmiddels weten, heet Mi CAS es su CAS voortaan Crazy For CAS en organiseren we om de twee weken een nieuwe challenge. Onze eerste nieuwe challenge heet "Let's be inspired" en je hebt nog tot aanstaande vrijdag 20:00 uur om mee te spelen. Vandaag is op het challengeblog ook de winnaar bekend gemaakt van onze uitdaging om op originele wijze op je blog te publiceren dat we veranderd zijn. Kijk op het blog van Crazy for CAS voor meer informatie.

13 opmerkingen:

Christine zei

Laat je helemaal gaan Marlieke met je naaimachine! Ik ben al benieuwd...
Liefs
Christine

Romy zei

Ik ben heel benieuwd wat je met je nieuwe speeltje gaat maken :)
De letterbak voor Femke ziet er prachtig uit!

Cornelie zei

Dat ziet er al heel erg leuk uit zeg!! knap! Succes verder!

Scrapcreaties Mirande zei

Hoi Marlieke,
Wat dapper van je dat je toch een naaimachine hebt aangeschaft en het gaat proberen. Ik zou dat ook wel willen maar ik weet zeker dat het echt niets voor mij is. Ik heb daar zo weinig geduld voor. Ik vind je huisje nu al leuk, helaas kan ik je niet aan borduurpatroontjes helpen omdat ik nou eenmaal handiger ben met een schaar en papier.
Fijne zondag nog.
Groetjes mirande

Maia zei

Daar ga je veel plezier van hebben hoor, zeker met kleine kinderen heb ik ook veel met mijn naaimachine gewerkt.
Mooi je letterbak met borduurtjes daar gaat inderdaad veel tijd in zitten.
Schiet misschien wel op als het zulk koud weer blijft, heerlijk binnen borduren.
Fijne zondag
Groetjes Maia

Je@net zei

Ziet er goed uit! Veel plezier met je naaimachine en succes met het verder afwerken van de letterbak. Wat zal dat er straks gaaf uit zien!
Fijne zondag!

scraplouise zei

Nou ben benieuwd naar je naaicreaties, want die krijgen we toch wel te zien hé
Schattig dat letterbakje en wat enig zijn je borduursels.
Fijne zondag,

LOuise

Miranda Mols zei

Zit er al leuk uit!

Mieke zei

Wat leuk!

Lianne Raateland-Steenvoorden zei

Ik hoop dat je veel plezier hebt van je naaimachine, die van mij was van de week kapot.. Had ineens door dat ik 'm zo langzaam aan steeds vaker gebruik;-)Wat gaaf je letterbak...

MadeByMaly zei

Ik heb vroeger ook veel kleertjes voor Lynn genaaid op de naaimachine. Daarna gebruikte ik hem een tijdje wat minder maar nu staat hij weer regelmatig op tafel. Je letterbak wordt nu al erg leuk. Ik heb een poosje geleden mijn oude letterbak wit geverfd en hij moet nog steeds ingericht worden...maar ja...tijd he? Volgens mij kom jij die ook wel wat te kort met al die leuke idee"en. Ik ben heel benieuwd naar al je creaties.

Miriam Cooijmans zei

Ziet er nu al leuk uit zeg, heb helaas geen patroontjes maar ben wel erg benieuwd wat je gaat maken met je naaimachine!
Ben al een tijdje volger van jouw blog, vind je het leuk om ook volger van mij blog te worden? Kunnen we elkaar op de hoogte houden :)
Groetjes Miriam
http://miriamcooijmans.blogspot.nl/

Yolanda zei

"Kinderen ... daar hoort een naaimachine bij!" zei mijn moeder altijd haha. Je zult het zien, als je eenmaal "op dreef" bent dan wil je steeds meer. Ik spreek uit ervaring, ik heb al jaren een naaimachine, kan ook niet anders met 3 meiden. Heel veel leuke dingen voor ze genaaid. En nu ... zit mijn jongste van 11 vaak naast me gezellig mee te naaien op haar eigen meidennaaimachine van Janome (die ik ook wel gebruik voor op mijn kaarten haha). V.w.b. een patroontje van een uiltje en babushkapoppetje weet ik dat die in het boek van "Elines huis" staan.(Google -> Afbeeldingen -> intypen Eline's huis uil -> dan krijg je een afbeelding te zien van dit uiltje). Mocht je het patroontje willen dan kan ik het je wel opsturen per post. En misschien is er wel het e.e.a. op Google te vinden ?? Maar dat heb je vast al wel geprobeerd. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg, voor nu ziet het er al heel leuk uit. Groetjes Yolanda B)