woensdag 16 augustus 2017

Layout - 7

Half augustus alweer. En ik heb de hele maand nog niks gepost. Gelukkig kan ik weer wat laten zien. De 7e layout van dit jaar. Ik begon al een poos geleden aan deze layout en maakte 'm vandaag dan eindelijk af. Ik dacht dat het een goede foto was, maar ik zie nu dat er vanuit linksonder net een soort van schaduw over de foto heen hangt.

(klik op de foto voor een vergroting)

Er zitten heel wat materialen uit de actuele Stampin' Up! catalogus op verwerkt. De basis is een vel Whisper White Cardstock van 12"x12". De foto's zijn gemat op cardstock in de kleur Cherry Cobbler. Deze kleur komt ook terug in de blouse die J. op de foto draagt. Vervolgens matte ik de foto's nog een keer, dit keer op een stukje Color Theory DSP. De drie gematte foto's lijmde ik op een stukje cardstock in de kleur Dapper Denim.

Ik maakte een verticale strook achter de horizontale strook. Weer van het Color Theory DSP en een mat van cardstock. Voordat ik dit alles vastlijmde, bracht ik met embossingpaste en een stencil een achtergrondje achter de foto's aan. De kleur mengde ik zelf op een clearblock door daar wat inkt van een inktpad op te doen en daarna te vermengen met de embossingpaste.

Toen plaatste ik linksboven en rechtsonder strookjes met hexagons. Deze zitten in het Memories & More Card Pack, evenals de camera-embellishment rechtsonder en de tekst 'Love you' onder de eerste foto.

Uit het eerder gebruikte Color Theory DSP knipte ik nog wat bannertjes. Zie je het kleurverloop daarin?!

Over de titel moest ik (zoals zo vaak) weer even lang nadenken. Na wat hulptroepen ingeschakeld te hebben, kwam ik uiteindelijk tot dit. Omdat het speelse foto's zijn, wilde ik voor de titel ook een speels lettertype gebruiken en koos ik voor de Brushwork Alphabet stempelset. Ik stempelde in de kleur Crumb Cake.

Toen moest ik de layout gaan afwerken / versieren. Uit de stempelset Number of Years koos ik een bannerstempeltje. Deze stempelde ik in de eerder gebruikte kleuren Cherry Cobbler en Crumb Cake bij de hexagonstrips. Als je goed kijkt, zie je ook nog wat cirkeltjes op de layout gestempeld. Deze vond ik in de geweldig leuke en veelzijdige stempelset 'Voor elke gelegenheid'. Ik plakte wat Glitter Enamel Dots en witte knoopjes in een diagonale 'lijn' van rechtsonder naar linksboven. Met een Stampin' Write Marker in de kleur Crumb Cake schreef ik de journaling en maakte ik nog wat dotjes hier en daar. Als laatste plakte ik nog twee stukjes washitape (Basics Pack 3) rondom de journaling.Ik heb dus maar 3 kleuren gebruikt (Dapper Denim, Cherry Cobbler en Crumb Cake) maar allerlei materialen. En dat vind ik het grote voordeel van Stampin' Up!: of je nu inkt, cardstock, DSP, washitape of embellishments gebruikt, de kleuren matchen altijd. Geen gedoe met een net iets afwijkende kleur blauw of rood. Nee, gewoon... perfect en mooi en van geweldige kwaliteit. Daarom ben ik fan van Stampin' Up!.

Wil jij het ook proberen? Materialen zijn via mij te bestellen. Ook kun je workshops bij me volgen om te experimenteren met verschillende materialen. Ben je al bekend met Stampin' Up! en wil je profiteren van leuke voordelen zonder verplichtingen, stap dan in als demo. Klik op de link rechts in mijn sidebar of neem vrijblijvend contact met me op.

Heb jij meegeteld hoeveel materialen uit de catalogus ik gebruikt heb....?

.... het zijn er 14.

Heb jij ergens een creatie online staan waar je behoorlijk wat materialen uit 1 catalogus op gebruikt hebt? Laat in het reactieveld een link achter en ik kom graag bij je kijken.

7 opmerkingen:

Je@net zei

Leuke foto's en een erg mooie lo ermee gemaakt, Marlieke!

Alma Heijenk zei

wat heb je dit leuk gedaan! super die materialen van SU.

Diny zei

Wat ontzettend gaaf gemaakt Marlieke.....het is ook een knap manneke!
Mooie herinnering voor later.
Groetjes Diny

Sarah zei

Mooi alles samengesteld. Zo fijntjes.
Alles komt tot zijn recht zo!!

Romy zei

Wat een mooie en vrolijke lay-out! Hij past echt perfect bij de leuke foto's. Heel mooi gedaan!

Mieke zei

Less is more, zo zie je maar weer. Prachtige lay-out!

Miranda Mols zei

Sjeminee, wat wordt Jordy groot. De tijd vliegt voorbij. Ik zie nu steeds meer Maarten in hem, maar toch ook nog jou... Zo leuk dat dat steeds veranderd. Mooie LO