woensdag 6 september 2017

Life Looks Beautiful On You (Layout 9)

Aan het begin van dit jaar had ik mezelf (net als het jaar daarvoor...en daarvoor....) voorgenomen om meer layouts (= scrapbookpagina's) te maken. Vandaag laat ik de 9e layout zien die ik dit jaar gemaakt heb. Dat is dus tot nu toe gemiddeld 1 layout per maand. Acceptabel... :-)De basis is een vel Whisper White Cardstock van 12" x 12". Rondom de foto maakte ik een soort fotolijstje met behulp van de Card Front Builder Thinlits Dies, die je kunt vinden in de najaarscatalogus op blz. 13. Dit is dus weer een voorbeeld dat je met producten uit de najaarscatalogus echt niet alleen maar herfst-, winter-, Halloween-, Sint- of Kerstcreaties hoeft te maken. In dit blogbericht (KLIK) liet ik dat ook al zien.


In de hoeken maakte ik wat clusters met washitape en gestempelde bloemen uit de set Recht uit het Hart. Doordat ik de bloemen niet allemaal even hoog en plat vastgelijmd heb, maar verhoogd met Stampin' Dimensionals, krijgt de layout wat meer diepte. De bloemen kregen een Glitter Enamel Dot. (Ik zie nu dat de washitape rechtsonder op de foto niet zo mooi tot zijn recht komt. In werkelijkheid oogt ook de washitape rechtsonder zoals de tape linksboven.)
De smalle groene reepjes die je zowel in de clusters als achter de foto ziet, zijn gemakkelijk vast te zetten met de Finetip Gluepen. Hier en daar kleefde ik met gluedots ook nog wat sequins op mijn layout.

Links van de foto een tekststempel uit de set Beautiful You, die ik wel bij deze layout vond passen. Ik 'kleurde' de stempel in met Stampin' Write Markers, waardoor ik de tekst in 2 kleuren kon afdrukken. Achteraf gezien had ik het woord 'beautiful' misschien liever geel gemaakt.

Toen dacht ik dat de layout klaar was, maar toen ik er nog eens goed naar keek, vond ik 'm toch net iets te wit. Dat loste ik op door er een stuk Painted Autumn DSP (ook te vinden in de najaarscatalogus) achter te plakken. Ik gebruik hiervoor nooit een heel vel. Dat vind ik zonde. Ik snijd een groot vierkant uit het midden, waardoor er een kader overblijft. Dat kader heb ik achter het witte cardstock geplakt. Met het vierkant wat over is, kan ik nog andere creaties maken.


Ik kan wel zeggen dat ik erg blij ben met en tevreden ben over deze layout. :-)

4 opmerkingen:

Je@net zei

Erg mooie layout, Marlieke. En wat een leuke foto!

Sarah zei

Ik vind het prachtig! Mooi die uitgesnede kader rond de foto.
Eigenlijk vind ik alles mooi! Zo balans, mooie kleuren, tape,...
Mag je super trots op zijn! Elke maand 1 is flink! Nog 3 voor 2017!

Gerrina zei

Deze is echt super mooi! Met heel weinig zo'n frisse en warme uitstraling voor deze mooie foto! Groetjes, Gerrina

Cynthia van der Wilk zei

Ai, herkenbaar. Ik maakte rond de 250 layouts per jaar. En nu? Vrees dat ik dit jaar zelfs de 25 niet haal. Maar deze is wel heel mooi hoor.