maandag 30 augustus 2010

Verlichte Optocht Berghem, Mini-album

Ik doe het niet zo vaak, maar ik heb weer eens een mini-album gemaakt.




























































































Werkwijze en materialen:
- Als eerste heb ik 6 vellen linnen hobbykarton op A5-formaat gepakt en deze aan de rechterzijkant voorzien van een speelse border met de fraaie Martha Stewart Daisy Fan pons.
- De foto’s heb ik gemat op Papideco Structura papier van PapiColor.
- Met oranje designpapier van Karen Foster heb ik stroken gesneden van 7 x 13cm voor onder de foto’s. Voor de linkerpagina zijn stroken gesneden uit hetzelfde papier van 2x13cm.
- Het is bijna niet te zien, maar de oranje stroken zijn aan de randjes aangezet met zwarte inkt. Hierdoor verloopt de overgang van zwart naar oranje niet zo ‘hard’ (hoe zeg je dat?) maar lopen de vlakker mooier in elkaar over.
- De oranje stroken op de rechtpagina’s zijn voorzien wat zwarte streepjes met fineliner.
- In de rechtbovenhoek van iedere foto zitten driehoekjes. Deze zijn gemaakt met een snijmal van de Cuttlebug en daarin heb ik vervolgens een hoekstempeltje afgedrukt.
-In de geponste border heb ik oranje plaksteentjes van Kaisercraft bevestigd. Om ervoor te zorgen dat het boekje niet heel dik werd op 1 plaats door de steentjes, heb ik op de ene blz. 2 steentjes geplakt in het midden van de waaier en op de andere blz. 3 steentjes geplakt boven, tussen en onder de waaiers. Bovendien geeft dit op deze manier ook een leuk effect als je het boekje doorbladert, want door de pagina’s waar slechts 2 plaksteentjes zitten, zijn ook de 3 steentjes van de volgende pagina zichtbaar.
- Voor alle linkerpagina’s heb ik vlakken cardstock van 9x13,5cm op maat gesneden en deze met een embossingfolder door de cuttlebug gehaald en ook deze aan de randjes aangezet met zwarte inkt. Vervolgens ben ik met mijn inktpad nog lichtjes over de geënboste rondjes gegaan om de vlakker iets minder felgeel te laten lijken. Dit idee (rechts de foto en links de journaling op geëmboste achtergrond) heb ik laatst gezien bij Marianne van MadeByMaly.
- Met de Daisy-borderpons van Martha Stewart heb ik uit zwart cardstock korte randjes geponst en aan de zijkant (rechts op de linkerpagina) geplakt.
- Op bijna alle linkerpagina’s heb ik een foam-smiley bevestigd. Alleen bij de te druk met tekst gevulde pagina’s heb ik dat niet gedaan.
- De journaling heb ik gemaakt met mijn lettertang op metallic lint.
- Omdat ik niet de juiste kleur boekbindersringen had, heb ik witte ringen met een CopicMarker zwart gemaakt. (wel goed laten drogen!) Daarna met de BigBite gaatjes in het album gemaakt en de boekbindersringen erdoorheen gehaald. Ik heb de gaatjes op dezelfde hoogte gemaakt als de oranje plakpareltjes.
- De letters op de voorkant van het album zijn gemaakt met het Cuttlebug alfabet.

19 opmerkingen:

mariska zei

Wauw!
Ziet er goed uit meis!
Heb je flink wat tijd ingestoken, of niet?

Liefs Mariska

Unknown zei

Gaaf geworden Marlieke leuk ook met de pons van Martha aan ieder eind van je pagina...geeft een heel mooi effect en de foto´s zijn ook heel gaaf erbij.
groetjes,Lean

Me zei

Wow dat heb je mooi gemaakt,super die border zo.

Grtjss Marjon

regina zei

hoi

wow supermooi boekje heb je gemaakt!!

heel leuk zo met die pons het ziet er heel goed uit!!!

gr regina

Suzanne zei

Leuk gedaan! Ik vind de randen erg mooi van het boekje. De kleurencombo zwart en oranje vind ik ook erg "spetterend" en passend bij de foto's!

liefs Suzanne

Miranda zei

wat een mooi boekje is het geworden.
Leuk hoe je die grote rand pons hebt gebruikt.

Jolanda zei

Wat leuk Marlieke,dat ziet er gezellig uit!!!
Mooi zeg!!
Fijne avond,geniet nog even (ook al is t niet van het mooie weer!)dan van je rust!!
Liefs,Jolanda

Klaske zei

ontzettend gaaf miniboekje Marlieke! erg mooi om steeds de foto op dezelfde plek te houden... stijlvol!

Louise zei

Waauw Marlieke wat heb je dat mooi gemaakt zeg, en wat een prachtige kleurencombinatie heb je gemaakt, en wat een duidelijke uitleg!.

Fijne avond,

Louise

Romy zei

Wat onwijs gaaf zeg! De kleurtjes passen helemaal bij het verlichte thema: alsof ze oplichten van de zwarte achtergrond. En dan die leuke ponsrandjes...en ook op de lieve smileys ben ik helemaal verliefd.

Milnie zei

wat een megagaaf album meis! ik moet van mezelf echt eens iets met foto's gaan doen en zo te zien kan ik nog veel van je leren!

bedankt voor je bezoekje op mijn blog, wilde je eigenlijk een mailtje sturen maar zie mailadres nergens ;-) hier is alles helemaal super, stiekem al een beetje aan het aftellen wat ergens in Oktober moet het allemaal gaan gebeuren en ik loop nu dus rond met een al redelijk grote toeter!

Hoe is het met jou? ook alles goed?

liefs

Odetta zei

Wauw, wat een mooie kleurencombinatie. Het past perfect bij het thema. Het album is super gemaakt. Volgens een oud-collega van Rob is de verlichte optocht in Berghem zeer de moeite waard.

SCRAP TALK zei

Hoy Marlieke,
Ik vind je mini-album heel mooi geworden!
Fijne dag!
xxx
C.
Nieuwe candy op mijn blog:
http://scrap-talk.blogspot.com/

jannekevanveen zei

wat een super leuk boekjemooi gemaakt en de pons doet het er heel goed bij,hij is wel erg leuk hoor trouwens ook een mooi alfabet

nora zei

Leuk album heb je gemaakt Marlieke!!Groetjes Nora

Lischa zei

Zo wauw wat een mooi boekje wat heb je dat leuk gedaan met die pons aan de zijkant
heel erg leuk

groetjes jolanda

MadeByMaly zei

Wat mooi Marlieke en ik vind het gebruik van de randpons zo gaaf!

Unknown zei

hoi heb je ,je stempel al en er staat een award voor je op mijn blog.

Unknown zei

Hoi Marlieke, wat een super gaaf scrapalbum zeg!! Ik zag dat je op mijn site gekeken had en dan wordt je nieuwsgierig hé?! Ik ben zelf ook een echte scrapper, maar heb tot nu toe eigenlijk alleen maar kaartjes (en de mokken) erop gezet.
Leuk dat je volger bent geworden, ik heb er nog maar zo weinig, maar ben ook nog maar net begonnen. Volgens mij zijn de meeste Juffen best wel creatief, dat vraagt het vak ook wel vind je niet??
Groetjes, Frea