zondag 3 januari 2016

Birthday Blooms

In november was er een Stampin' Up! event in Brussel met zo'n 600 demonstratrices uit de hele wereld. We kregen toen o.a. al de nieuwe voorjaarscatalogus in handen en we kregen de stempelset Birthday Blooms uit die catalogus. Ik had er nog niets mee gedaan, maar nu de voorjaarscatalogus dan eindelijk online is, moest ik toch eens met die set Birthday Blooms aan de slag en ik besloot er een kaart met de Triple Time Stamping techniek mee te maken; een techniek die afgelopen jaar heel populair was bij mijn workshops. (Wil jij dit ook eens leren; mail me gerust!)Eerst sneed ik uit Shimmery White cardstock 3 rechthoeken. Shimmery White cardstock heeft een heel subtiel glimmertje in zich (moeilijk op foto vast te leggen, maar volgens mij is het me aardig gelukt, kijk maar eens op onderstaande foto's. Klik eventueel op de foto's voor een vergroting) en het leent zich uitstekend om op te werken met de blenderpen en / of aquapainters!
De aquapainters gebruikte ik dan ook om de afbeelding in te kleuren. Daarbij gebruikte ik de volgende kleuren inkt: Watermelon Wonder, Blushing Bride, Soft Suede, Pear Pizzaz, Daffodil Delight, Pool Party.

Nadat ik alle laagjes op elkaar gelijmd had, stempelde ik met behulp van de stamp-a-ma-jig de tekst Happy Birthday uit de hostess-set Happy Birthday Everyone. Eerst in de kleur Soft Suede. Maar dat pakte niet goed uit; de tekst viel teveel weg tussen de stempelafdruk van de bloemen. En dat terwijl ik vooraf nog wel twijfelde of ik het wel of niet moest doen.....

... toen met zwart eroverheen gestempeld (lang leve de stamp-a-ma-jig!). Nog niet tevreden...
Daarom uiteindelijk de tekst in zijn geheel aangezet met Crystal Effects. Dat was al beter. Nu kwam de tekst er wat meer bovenop te liggen.Tot slot nog enkele Basic Jewels Rhinestones erop.

Enkele dingen om op te letten als je deze kaart maakt:
- gebruik Memento of Archival inkt om de Birthday Blooms af te drukken; anders gaat je stempelafdruk doorlopen zodra je die met de aquapainter in gaat kleuren!
- gebruik non-permanente tape bij het stempelen van de 3 lagen. Later, met de gekleurde tussenlagen, kun je dan weer permanente tape gebruiken.


Mijn tip tijdens deze SAB (Sale-a-Bration):
- stempelset Birthday Blooms € 23,00 ( € 33,00 op hout)
- set aqua painters € 21,00
- shimmery white card stock € 9,75
- crystal effects € 7,50

De set zoals hierboven beschreven kost je €61,25
Omdat je bij iedere €60 een gratis artikel uit de SAB-brochure mag kiezen, profiteer je dus meteen ook van dit voordeel. (In plaats van de Crystal Effects, kun je ntuurlijk ook een stempelpad in de kleur van je keuze aanschaffen)

Ook Belgische lezers mogen bestellen; ik mag alleen niet naar België verzenden. Bij mij thuis ophalen (Nuenen, bij Eindhoven) is geen probleem. Verzenden naar een afhaalpunt in Nederland aan de Nederlands - Belgische grens ook niet.

Meer weten? Of meteen bestellen? Stuur me een mail: stampinadventures @ outlook . com (zonder spaties!).

13 opmerkingen:

Romy zei

Wat een prachtig kaartje! Heel chic! Die bling details maken hem helemaal af.

Gina zei

Heel goed gelukt hoor deze tripletimestamping ! Hele mooie stempelset heb je hiervoor gebruikt! Groetjes, Gina

Agreable.stampin.fun zei

Prachtig Marlieke...deze set had ik ook voor de bloghop gebruikt.
Deze uitvoering is heel leuk.
alle goeds voor 2016

Agreable.stampin.fun zei

Wel heel jammer dat je de vorige/volgende links hebt weggehaald, ik had nog geen tijd om te reageren ivm persoonlijke omstandigheden.
En nu stopt het.....jammer

Marlieke zei

Huh? Nee...ik heb niks weggehaald.....Kijk eens enkele posts hieronder...?

Marit zei

Heel erg mooi Marlieke!

Diny zei

Wat een schitterend kaartje Marlieke....mooie stempels!
Groetjes Diny

Je@net zei

Wauw...wat een pracht van een kaart is dit, Marlieke!

Sarah zei

Heel mooi Marlieke ! Knap !
Je tractatie van je dochter is ook leuk . Ik ben vandaag ook met mijn dochter aan de slag gegaan . Komt gauw op mijn blog . Bedankt voor je lieve reacties !
Liefs Sarah

Renate zei

Dit ziet er echt prachtig uit. Lijkt me ook wel heel ingewikkeld om te maken.

-xies- Renate.

Marlieke zei

Dank je wel!
Maar ingewikkeld; dat valt echt heel erg mee! Het kleurwerk vond ik nog het moeilijkste, maar dat komt ook omdat ik eigenlijk vrijwel nooit afdrukjes inkleur...

Gerrina zei

Blijf die techniek mooi vinden en je kleurwerk ziet er zo mooi uit! Groetjes, Gerrina

Stella zei

Wat een leuke techniek; je kaart is hartstikke mooi!