vrijdag 30 december 2016

Geboortekaartje

Voor de bloghop van Team Utopia vol inspiratie met producten uit de nieuwe spring-summer catalogus die ingaat op 4 januari: klik hier. Je maakt tevens kans op een mooie prijs.

Een poos geleden werd er bij ons in de straat een kindje geboren. Wij kregen een kaartje in de bus en natuurlijk gaat er een kaartje terug om de ouders te feliciteren. Vaste lezers van mijn blog weten wel dat ik vaak probeer om een kaartje in stijl van het geboortekaartje te maken. De ene keer is dat gemakkelijker dan de andere keer, maar deze keer kon ik wel heel goed uit de voeten met het door de ouders uitgekozen en verstuurde kaartje. Dit is het eindresultaat:


Cardstock in Tip Top Taupe en Whisper White.  Het vogeltje is een stempeltje uit eigen voorraad, dus geen Stampin' Up! Alle andere producten zijn wel van Stampin' Up!. Ik gebruikte op dit kaartje voor het eerst de nieuwe Stitched Shapes Framelits. Deze hebben echt wel een heel hoge wauw-factor!! Haal de framelits met cardstock door je stansmachine en er komt een vorm uit met een stikrandje. In dit geval een vierkant. Door er een kleiner vierkant in te leggen, ontstaat het kadertje. Leuk toch?!

Het vogeltje heb ik gemaakt met de paperpiecing techniek. Hierover heb ik lang geleden als eens een tutorial gemaakt. Eigenlijk is het een heel leuke techniek. Ook eens proberen? Klik hier voor mijn tutorial. Niet de juiste materialen in huis of wil je liever wat hulp? Laat me dit dan weten, dan maak ik een workshop op maat voor je en mag je gebruik maken van mijn materialen.

Het vleugeltje van het vogeltje bewerkte ik met de Wink of Stella. Dit geeft net wat extra's. Het takje linksonder en het hartje op de staart zijn stansjes uit de Everyday Jars Thinlits. De naam stempelde ik met het Brushwork Alphabet. De bloemetjes zijn uit de stempelset Petite Petals en met de bijbehorende pons pons je ze gemakkelijk uit. Ook weer plakpareltjes op de kaart natuurlijk :-)

Dit was trouwens het originele kaartje wat wij ontvingen:Met deze kaart sluit ik blogjaar 2017 bijna af.
Morgen zal ik nog een kort overzichtje plaatsen van mijn mooiste creaties als echte afsluiter. En daarna gaan we op naar 2017.

5 opmerkingen:

Je@net zei

Wat een super schattig, maar ook persoonlijk kaartje heb je zo gemaakt, Marlieke. Heel erg mooi geworden.
Een fijne jaarwisseling gewenst en alle goeds voor het nieuwe jaar!

Diny zei

Schitterend Marlieke....wat heb je het kaartje goed nagemaakt! Ik wens je een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2017.
Groetjes Diny

Romy zei

Wat een onwijs leuk en schattig kaartje! Erg mooi gedaan! Fijne jaarwisseling!

Sarah zei

Wat deed je dat leuk!!
Bedankt om te komen kijken bij mijn doily engeltjes. Tot morgen!

Mieke zei

Schitterend gedaan, heel mooi!