zondag 5 maart 2017

BeYOUtiful (layout 4)

Vaste lezers van mijn blog weten het wel: kaartjes maken doe ik graag, maar het liefste maak ik toch layouts. Na de kaartjes van de laatste tijd, was het nu dus ook weer eens tijd voor een layout. Een layout die niet zonder slag of stoot tot stand kwam, maar waarover ik uiteindelijk wel weer tevreden ben:


Het ging dus niet gemakkelijk deze keer. Het idee was er redelijk vlug. Dus begon ik met het stansen van 16 vierkantjes uit verschillende papiertjes met de geweldige Stitched Shapes Framelits. Maar....die papiertjes stonden me uiteindelijk toch niet aan bij deze foto, dus moest mijn Big Shot opnieuw aan het werk en deze keer met het Pop of Pink DSP. Dat pakte gelukkig beter uit.

Een detailfoto van het effect van de Stitched Shapes Framelits:Daarna ging ik de foto matten. Wel 2 dagen dacht ik na over de volgorde van de kleuren van de laagjes. Ja...ik ben soms een langzame scrapper, haha. Ik maakte foto's en vergeleek ze steeds. Toen had ik een keuze gemaakt. En wat denk je...? Eenmaal met de lijm aan de slag, wissel ik per ongeluk het roze en witte cardstock om... Oeps. Nou stoort het gelukkig niet in het eindresultaat, maar ik had het dus anders voor ogen, haha.

Toen bedacht ik dat het wel leuk was om wat extra aandacht op de foto te vestigen door subtiele details in de vorm van wat nietjes. Zo gezegd, zo gedaan. Klik klik en de nietjes zaten erin. Helemaal leuk. Totdat...ik kort daarna bedacht dat ik in de achtergrond ook DSP had gebruikt met gouden accenten. Mijn nietjes hadden dus beter ook goudkleurig kunnen zijn.... Uithalen durf ik niet; bang dat ik net niet op de juiste plek terugniet en dat er dan gaatjes zichtbaar zijn.

Ik maakte ook nog twee lijnen met zigzagsteken. Blijkbaar was het heel moeilijk om dit helemaal recht te doen.

Met de Triple Banner Punch maakte ik een bannertje, waarover ik een stukje wit cardstock plakte met het tekstje 'Picture Perfect'  afkomstig uit de stempelset Pun Intended. Ik werkte de layout verder af met sequins uit het Metallic Sequin Assortment doosje.

Voor de titel werd ik deze keer geïnspireerd door een tekststempel in de set Flower Patch. Alleen vond ik die stempel te klein, dus maakte ik de titel zelf. Zie je de letters YOU? Deze hebben een schaduweffect! Zo gaaf om te doen en het geeft je letter nog net iets extra's! Hoe ik dit gedaan heb? Daarover later deze week nog een filmpje op mijn facebookpagina.Ik heb overigens al een keer eerder op deze manier een layout opgebouwd hoor. Alleen dan met hexagons en vierkantjes zonder stikrandjes. Kijk maar hier, hier, hier en hier. Alle layout hebben toch stuk voor stuk weer een heel andere uitstraling...

Het was best weer een lange blogpost. Bedankt dat je de moeite hebt genomen om te komen kijken! Fijne zondag nog!

Challenge:
- Cards & Scrap Inspiratieblog


7 opmerkingen:

Je@net zei

Super gave lo, Marlieke. Erg mooi gedaan met die vierkantjes en wat heb je de tekst er mooi opgezet!

Rosina zei

Heel mooi dit layout Marlieke...alles matcht prachtig bij elkaar en wat een mooie tekst erop....KNAP gedaan!!!

groetjes Rosina

Romy zei

Wat een superleuke meidenlay-out! Ik vind de kleuren gecombineerd met goud echt prachtig. Erg leuk ook zoals je die vierkantjes hebt gewerkt! Ik heb toevallig ook een paar mallen van AliExpress met zo'n stitchrandje. Helemaal leuk!

Cornelie zei

Wauw, mooi strak! Bij mij is het precies andersom. Vind LO maken leuk, maar vind van mezelf dat ik het niet goed genoeg kan.
Jij bent er een kei in zie ik wel!

Miranda Mols Stampin Utopia zei

Aan de layout niet te zien dat je er zo'n moeilijkheden mee had. Hij is prachtig geworden... Grappig dat je de matten alsnog omwisselde... grinnik... Misschien moest het zo zijn...

Sarah zei

Super mooi!
Ik heb vandaag een peek a boo kaart geplaatst met een link naar jou blog.
Door jou filmpjes die je me mailde kwam ik terecht bij een ander en dat gebruikte ik als basis. Ik ga op mijn blog nog een stappen plan zetten in cm... filmpjes daar waag ik me ( nog ) niet aan. Jij bent er wel goed mee bezig!!! Nogmaals bedankt voor de inspiratie! ☺

Gerrina zei

Gave LO! En wat een stoere dame:)! Groetjes, Gerrina