maandag 6 mei 2013

Mijn 1e project op de naaimachine

Allereerst bedankt aan iedereen die weer een reactie achter heeft gelaten op mijn laatste layout vol Stampin Up artikelen. Leuk om te lezen!

Vandaag iets heel anders: enkele weken geleden showde ik jullie al mijn nieuwe aankoop, namelijk een naaimachine. Vandaag had ik dan eindelijk de tijd om bij mijn moeder 'op les' te gaan voor wat basisbeginselen. Leuk dat ik het vond! Mijn moeder heeft vroeger altijd veel achter haar naaimachine gezeten en vindt het nog steeds erg leuk. Door mijn aankoop en enthousiasme, heeft zij die van haar ook weer tevoorschijn gehaald en ze heeft zelfs al een buitenspeeloveralletje voor Femke gemaakt! Met behulp van deze tutorial heb ik uiteindelijk dit speldenkussentje gemaakt:


Het is volgens mij één van de meest simpele projectjes om te maken, maar voor mij was dit een prima begin. En het ging echt niet vlekkeloos zal ik jullie verklappen....haha. Maar hee; ik heb tot vandaag ook eigenlijk nooit achter een naaimachine gezeten.


Mijn moeder en ik zaten bij  mijn ouders thuis in de achtertuin. Tegen het einde van de middag zei de buurvrouw dat ik voor haar ook wel zo'n speldenkussentje mocht maken. Mijn eerste bestelling is dus binnen, is dat niet leuk? Voor mij een goede oefening......

Ondertussen ligt er hier nog een half afgemaakte scrapbook-layout te wachten om verder afgemaakt te worden. En ik borrel van de inspiratie. Zowel voor projectjes met mijn naaimachine als op het gebied van scrappen. Wie heeft er wat tijd over en wil die aan mijn geven...? ;-)

9 opmerkingen:

Romy zei

Oh wat leuk zeg! Ik krijg er echt een zomers gevoel van!

Angelique zei

Wat een leuk stofje heb je gebruikt voor je speldenkussen. Elk begin is moeilijk, maar het is je toch gelukt. Leuk hoor! Ik heb vroeger ook wel veel op de naaimachine gedaan, maar nooit met maten erbij, gewoon op goed geluk. Was echt leuk om te doen. Hetnis ookmzo leuk om op kaarten een mooi sierrandje te naaien met de machine. Ach, er is zoveel leuks op de wereld, alleen die tijd........... Het gaat allemaal veel te snel. Voor je het weet is je dag alweer voorbij en heb je nog zoveel inspiratie dat je tot laat in de avond in bed aan het denken bent wat je morgen weer zal gaan maken. Als je genoeg tijd hebt dan hè?
Liefs Angelique

Je@net zei

Wat een leuk stofje heb je gebruikt. Ziet er super vrolijk uit!

Miriam Cooijmans zei

Wat een leuk speldenkussen en een leuk stofje! Ziet er ook gezellig uit zo. En hé, het is een begin hè... je kunt ook echt niet gelijk met hele projecten aankomen. En ja, die tijd dat is toch een probleem. Ik heb er ook last van, maar dat had je allang op mijn blog gezien. We zouden het elkaar allemaal gunnen, als we het zelf ook hadden haha! Succes nog met van alles en tot de 29e :)
Liefs Miriam

Marieke *By MiekK* zei

Wat leuk dat je ook bent gaan naaien! Ik vind het speldenkussen super goed gelukt hoor, op naar het volgende project :-)

Miranda Mols zei

Knap hoor. Ik doe je dat niet na. leuk geworden. En je lo hiervoor is prachtig.lukte maar niet

Miranda Mols zei

Om te reageren dus.

KarinsArtScrap zei

dat heb je netjes gedaan Marlieke een mooi spelden kussentje.

groetjes karin

Maia zei

Knap zeg je eerste naaisel!
Mijn eerste werkstukje was een keukenschort en die heb ik ook nog steeds bewaard.
Toen de kids klein waren heb ik ook leuke kleertjes voor ze gemaakt maar nu gaat de naaimachine alleen nog maar op tafel voor verstelwerk eigenlijk jammer maar inderdaad je kunt niet alles tegelijk.
Kleding zelf maken is trouwens wel verdienstelijk want oef zeg de prijzen tegenwoordig in de winkel , ze rijzen de pan uit toch.
Leuk dat je ook voor de buurvrouw een kussentje mag maken.
Fijne vakantieweek nog
Lieve groet Maia