donderdag 9 mei 2013

Mijn 2e project op de naaimachine

Nadat ik vanmiddag eerst het beloofde speldenkussentje voor de buurvrouw had gemaakt, besloot ik aan een tweede project op de naaimachine te beginnen. Met behulp van deze tutorial maakte ik vanavond een kussenhoes (voor een kussen van 40 x 40) met sluiting door twee overlappende achterpanden:


Voorkant:

(klik op de foto's voor een vergroting en daarmee duidelijkere weergave)

 Achterkant:

Het viel me reuze mee. Het afwerken van de randen met een zigzagsteek vind ik alleen niet zo heel erg gemakkelijk, maar oefening baart kunst he. Er komt zeker nog zo'n tweede hoes en misschien ook nog wel een derde en een vierde. Wat is het leuk om zelf genaaide kussenhoezen om je kussens op de bank te hebben zeg! 

3 opmerkingen:

Miriam Cooijmans zei

Ziet er erg mooi en gezellig uit, die zelfgemaakte kussenhoezen! Ik ben benieuwd naar de andere die je nog wil gaan maken. Echt knap hoe je het gemaakt hebt :)
Groetjes Miriam

Marianne Louise zei

Netjes! Goed bezig met je naaimachine. Ik heb ook een naaimachine maar deze staat nog in opslag omdat ik in ons appartement zo weinig ruimte heb om hem neer te zetten. Hoop snel op een huis zodat ik hem ook weer voor de dag kan halen.
groetjes
Marianne

Romy zei

Hij is prachtig geworden! En inderdaad, het idee dat je het zelf hebt gemaakt, zorgt ervoor dat je er nog meer van kunt genieten :)